Neden Sela Okunuyor? Perşembe Akşamları Neden Sela Okunur?

Neden Sela Okunur? Perşembe akşamları neden sela okunur merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı bir karar sonucu sela, perşembe akşamları okunuyor. Peki neden sela okunur?

Neden Sela Okunur sorusu, Perşembe akşamları okunan sela sesini duyan vatandaşlar, bunun niye yapıldığı araştırmak için internete koştu. Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı bir kararla Perşembe akşamları camilerimizde sela okunuacak. Peki Perşembe akşamları neden sela okunur?

PERŞEMBE AKŞAMLARI NEDEN SELA OKUNUR?

Osmanlı İmpratorluğu döneminde uygulanan Perşembe akşamları sela okunması, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu dönemde de uygulanmaya başladı. Buna göre Cuma namazını hatırlatmak amacıyla perşembe akşamları sela okunmasına karar verilir.

Sela nedir? Sela hangi durumlarda okunur? İşte Sela'nın okunuşu ve anlamı |  Gündem Haberleri

Sela ise, Müslüman dünyada yeri oldukça farklı olan seslenişlerdendir. Manevi atmosfer içerisinde değişik duygulara sevk olan vatandaşlar, bu güzel sesleniş sonrası Cuma namazı için kolları sıvarlar.

Neden Sela Okunuyor? Perşembe Akşamları Neden Sela Okunur? ile ilgili etiketler Diyanet neden sela okunur perşembe akşamları neden sela okunur
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.