Neden nükleer savaş durumunda saçınıza asla saç kremi sürmemelisiniz?

ABD, nükleer bir patlama sonrası bir radyasyon kirliliği durumunda ne olursa olsun asla saça saç bakım kremi sürmeyin açıklaması yaptı.

Haberimize konu olan bu ilginç tavsiye, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'ndan geldi. Rusya'nın Ukrayna ile savaştayken herhangi bir nükleer savaş olasılığı konusu göz önüne alındığında, bu haber her zaman yaptığınız saç bakımı rutininizden vazgeçeceğiniz anlamına geliyor.

Yine de birkaç adım geriye gitmek gerekirse bir nükleer saldırı durumunda yapmanız gereken ilk şey saçınızı yıkamak değil, kendinizi güvenli bir sığınak bulmak olacaktır.

ABD hükümetinin web sitesinde nükleer bir savaş durumunda tavsiye ettiği üzere: "Radyasyondan kaçınmak için en yakın binaya girin. Tuğla veya beton yapılar en iyisidir."

Binanızın bodrumuna veya merkezinde saklanarak, dış duvarlardan ve çatıdan uzak durmak hayatta kalma olasılığınızı artıracak en büyük etken olacaktır.

Eğer yapabiliyorsanız, evinizi terk etme durumunda maske takmaya çalışın. Patlama sonrasında güvende olduğunuzu hissettiğinizde, klimanız açıksa kapatmaya veya devreye girip girmediğini kontrol ediniz.

Neden nükleer savaş durumunda saçınıza asla saç kremi sürmemelisiniz? ile ilgili etiketler Saç nükleer bomba
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.