Nedamet getiren FETÖ'cüler tartışması

CNN Türk'e konuk olan eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, TTK Başkanı'nın sözlerini hatırlatıp, ‘nedamet gösterdiler’ adı altında bu tür atamalar yapılırsa; korkarım ki FETÖ ile mücadele konusunda yeniden zafiyet gösteririz." dedikten sonra MSB ve İçişleri Bakanlarının bu konuda kılı kırk yarmalarını istedi. "Elimizde listeler var" diyen Metiner'in sözleri üzerine Bakan Soylu yayına bağlanıp, "Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa, bu ülkemize ihanettir." dedi...

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, CNN Türk'te konuk olduğu programda TTK Başkanı'nın 'Nedamet getiren pişman olan FETÖ'cülerin topluma kazandırılması' yönündeki sözlerini yorumlarken FETÖ ile mücadelede gevşeme olduğuna yönelik işaretler bulunduğunu söyledi. Metiner bununla ilgili olarak şunları söyledi:

“4 yılı tamamladıktan sonraki noktada daha direngen durmamız lazım. Cumhurbaşkanımızdaki direngenliği bütün devlet kurumlarına yaymak zorundayız ama bu noktada değiliz. 2 kurum çok daha önemlidir. Silahlı bürokrasi olarak tanımladığımız ordu ve emniyet teşkilatı. Siz hala bir kısım ordu kumandanlarının en yakınlarındaki yağverlerin bile hala FETÖ’cü çıktığını görüyorsanız o zaman ordu içinde bu ktripto unsurların teşhisinde ciddi kademe kat etmedik demektir, bir diğer deyişle; herhalde gevşedik. Emniyet teşkilatımız da.. İçişleri Bakanlığı’ndaki arkadaşlara hatırlatmak istiyorum. Tarih Kurumu Başkanı’nın söylediği gibi ‘Geçmişte yolu keşişmiş olabilir, bunları da kazanalım’ gibi bir mantıkla kritik noktalara asla getirilmeleri gerekir. Elimizde isimler var. Biz de kendimize göre izliyoruz. İşte ‘nedamet gösterdiler’ adı altında bu tür atamalar yapılırsa; korkarım ki FETÖ ile mücadele konusunda yeniden zafiyet gösteririz. Hükümeti eleştirmek için demiyorum. İktidarı eleştirmek için söylemiyorum. Tam tersine Milli Savunma Bakanımızın da , İçişleri Bakanlığı’ndaki arkadaşlarımızın da kılı kırk yarmaları gerekiyor.”

"Elimizde listeler var" diyen Metiner'in bu sözleri üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CNN Türk yayınına telefonla bağlandı.

İçişleri Bakanlığı olarak FETÖ'ye karşı verdikleri mücadeleden bahseden Soylu, Metiner'in açıklamalarına ilişkin olarak, "FETÖ ile mücadelenin nasıl yürüdüğünü bilen insanlardan biriyim. Nedamet getirdiği için bizim göreve getirdiğimiz kimse yok. Ben hayatımda düzgün yaşayan bir insanım. Sağın solun laflarıyla iş yapacak adam değilim. Ben hükümetimizin politikasını bir vesileyle yürütmeye çalışan bir adamım. Hayatı risk içerisinde olan bir adamım. Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa, bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorum demektir. Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Bu görevler kolay görevler değil. Bu kadar kolay mı bu işler? Ben şehit cenazesi kılıp arkadan gülen adamlardan değilim, yaşıyorum ben onları. 15 Temmuz'da neler yaşandığını bilip yaşayan insanlardan biriyim. En yakın arkadaşlarımızdan bu lafların gelmesini hiç kabul edemem haksızlık olarak nitelendiririm. Sadece üzüldüğümü ve bunu kesinlikle kabul etmediğimi ifade etmek istiyorum. Bizim yanlış yapma hakkımız yok." diye konuştu.

Soylu'nun abi diye hitap ettiği Mehmet Metiner'in cevap verme isteğine "Ben müsaade falan etmiyorum. Siz söyleyeceğinizi söylediniz. Hayırlı akşamlar diliyorum" diyerek telefonu kapattı.

Metiner ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını, AK Parti'ye ve Hükümete zarar verecek bir söylemin içinde olamayacağını ifade etti. Metiner, "Biz onurumuzu sokakta bulmadık. Şamar oğlanı mıyız? 60 yaşındayız. Kimsenin bu şekilde bağlanıp bizi azarlamasına asla izin veremeyiz" dedi.

Nedamet getiren FETÖ'cüler tartışması ile ilgili etiketler Süleyman Soylu İçişleri Bakanı FETÖ CNN Türk Mehmet Metiner

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.