Necmettin Erbakan'ın ölüm yıl dönümünde siyasi satranç

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul kongresindeki '1994 ruhu' vurgusu Saadet Partisi'ni telaşlandırdı. Necmettin Erbakan'ın ölüm yıl dönümü için Milli Gazete'ye bir yazı yazan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bugün de bir kez daha üzerine basarak belirtmek isterim ki; Saadet Partisi’nin çizgisi Erbakan’ın çizgisidir" dedi. Karamollaoğlu'nun sözleri, partisinden Cumhur İttifakı'na yönelişi engelleme çabası olarak yorumlandı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin yeni İstanbul İl Başkanı’nı, "1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul’a il başkanı yapıyoruz" açıklamasıyla duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Refah Partisi dönemine atıfta bulunduğu bu sözleri Saadet Partisi'nde rahatsızlığa neden oldu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milli Gazete için kaleme aldığı yazısında "Bugün de bir kez daha üzerine basarak belirtmek isterim ki; Saadet Partisi’nin çizgisi Erbakan’ın çizgisidir" ifadesini kullandı. Karamollaoğlu'nun satırları, partisinden Cumhur İttifakı'na yönelişi engelleme çabası olarak yorumlandı.

Sözlerinin başında Milli Görüş'ün eski lideri Necmettin Erbakan'ı vefatının 10. yılında rahmet, minnet ve şükranla andığını belirten Karamollaoğlu, "Zaman ilerledikçe bir ilim, fikir, aksiyon ve devlet adamı olarak Erbakan’ın ufkunu, vizyonunu, azmini, mücadelesini ve asaletini çok daha iyi anlıyoruz" dedi.

"İYİNİN, DOĞRUNUN, GÜZELİN, FAYDALININ MÜCADELESİNİ VERDİ."

Karamollaoğlu, "Geçen her gün, yaşanan her olay, tecrübe ettiğimiz her gelişme onun mücadelesini daha anlamlı ve daha önemli hale getiriyor. O, hayatı boyunca hakkın hakimiyeti için çalıştı. İyinin, doğrunun, güzelin, faydalının mücadelesini verdi. Küçük hesapların değil, büyük hedeflerin insanı oldu" ifadesini kullandı.

Ardından "Neydi bu hedefler?" diye soran Karamollaoğlu, bunları şöyle sıraladı:

"Birinci aşamada: Yaşanabilir bir Türkiye’yi kurmak... İkinci aşamada; böylece, yeniden büyük Türkiye’yi oluşturmak... Üçüncü aşamada ise yeni bir dünya inşa etmek."

 

 

Necmettin Erbakan'ın ölüm yıl dönümünde siyasi satranç ile ilgili etiketler Necmettin Erbakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Temel Karamollaoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.