Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı neden eleştirmişti?

TVNET'te Sert Sorular programına katılan Milli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın vefatı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmesi ile ilgili konuştu. Aydın, "Rahmetli hocamız, iyi olan şeylere hep arka çıkmıştır. 'Bunlar benim evlatlarımdır, talebelerimdir. Yapmayın.' demiştir." ifadelerini kullandı.

Milli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın, TVNET'te yayınlanan Sert Sorular programına konuk oldu.

Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtlayan Aydın, "Rahmetli Necmettin Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken arka planda onu desteklediği söylenir. Bu doğru mu?" sorusunu yanıtladı.

Necmettin Aydın, "Erbakan Hoca ile 2011'e vefatına kadar beraber olmuş bir insanım. Bugünkü Türkiye'yi Erbakan hocamıza borçluyuz. Tüm Müslümanlar, Türk milleti bugün geldiğimiz ekonomik sosyal ve siyasal gelişmeyi Erbakan'a borçlu.

40 yıl Türkiye'yi muhteşem bir devrimle değiştirdi. İslam ülkelerine bakalım bu ülkelerde bu tür siyasi gelişmelerin hepsi sancılı ve kanlı olmuştur. Laik, katı rejimi Erbakan hoca kimsenin burnu kanamadan dönüştürmüştür. bu rejimi kökünden değiştirmiştir.

Geçtiğimiz 25 yıl rahmetli Erbakan Hocamızın koyduğu temel prensiplere göre herkes siyaset yapmak mecburiyetinde. Herkes İslam'a saygılı olmak zorunda, maneviyatçı olmak zorunda, herkes Millici olmak zorunda. Erbakan hocanın koyduğu temel prensiplere aykırı hiç bir siyasi parti siyaset yapamaz Türkiye'de. Onun tedrisinden geçmiş kadrolar, bir şekilde, eksiğiyle artısıyla, yanlışıyla doğrusuyla yönetimdedir hala ve en az bir 50 yıl daha bu böyle olmaya devam edecektir.

Rahmetli hocamız, iyi olan şeylere hep arka çıkmıştır. 'Bunlar benim evlatlarımdır, talebelerimdir. Yapmayın.' demiştir. AK Parti'ye eleştirilerine rağmen cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gerektiği anayasa değişikliğine 'Yetmez ama evet' demişti." dedi.

Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı neden eleştirmişti? ile ilgili etiketler Necmettin Erbakan Necmettin Aydın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.