Necmettin Batırel tarih verdi: Altının gramı 1000 lirayı aşacak

Ekonomist Necmettin Batırel, altın fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir tahminde bulundu. "Altıncıların şu an beklemeleri lazım" diyen Batırel, "Düşük fiyattan alım yapılabilir. İleriki süreçte altının gramı 1050 lirayı görüp aşabilir." sözleriyle tarih verdi.

“Merkez Bankası’nın yerinde olsam şak diye dolarları satarım” sözleriyle gündem olan Necmettin Batırel bu kez de altın tahmininde bulundu. ABD Merkez Bankası’nın (FED) 26 Ocak’ta faizleri artıracağını belirten Batırel, "İleriki süreçte altının gramı 1050 lirayı görüp aşabilir” dedi. İşte Batırel'in BBN Türk kanalında yaptığı altın tahminleri:

- ABD Merkez Bankası Başkanı Powell güven vermiyor. 26 Ocak’ta faizleri artıracak. Faizi artırmak en son çare olacak bir yoldur. Faiz yüksek olursa maliyetler artar.

- Çin Merkez Bankası faizleri düşürdü. Bizle alay ediyorlardı ne oldu? Hadi onlarla dalga geçin.

- Amerika tahvilleri elden çıkarılıyor. Elden çıkarıldığı için altın bundan olumsuz etkileniyor. Altının enflasyona karşı koruma özelliği var. Böyle bir savaş ortaya çıkarsa ons altın 2200-2400 dolara yükselebilir. Bunu unutmayalım.

- Altıncıların şu an beklemeleri lazım. Düşük fiyattan alım yapılabilir. İleriki süreçte altının gramı 1050 lirayı görüp aşabilir. O yüzden beklemelerini tavsiye ediyorum. Sabretsinler.

Necmettin Batırel tarih verdi: Altının gramı 1000 lirayı aşacak ile ilgili etiketler altın necmettin batırel gram altın çeyrek altın
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.