Neandertaller'in Recep İvedik'in standartlarına yakın olduğu ortaya çıktı!

İtalya'da bir mağarada bulunan deniz kabuklarını inceleyen bilim insanlarının çalışması, nesilleri günümüzden yaklaşık 30 bin yıl kadar önce tükendiği tahmin edilen insan türü Neandertallerin yüzebildiğine ve suya dalabildiğini dile getirdi.

Uzmanlar, bu araştırmanın Neandertallerin hayal gücünden yoksun ve yabani olduklarına dair algının gerçekçi olmayabileceğini gösterdiğine dikkat çekiyor.

Şimdiye kadar Neandertallerin yüzebildiğine ilişkin açık bulgular yoktu.

Ancak araştırmacılar, İtalya'nın Latium bölgesindeki Grotta dei Moscerini'de 90 bin yıl önce yaşayan Neandertallerin deniz yatağından deniztarakları çıkarıp, bunları keskin aletlere dönüştürmüş olabileceğini söylüyor.

Neandertaller'in  Recep İvedik'in standartlarına yakın olduğu ortaya çıktı!

Araştırmanın sonuçları bilim dergisi "Plos One"da yayımlandı.

NEANDERTAL NEDİR?

Neandertal ya da Neandertal insanı, günümüzden yaklaşık 200 bin ila 28 bin yıl önce yaşamış insan türüdür. İkili adlandırmada Homo neanderthalensisdir.[1][2] Fosilleri muhafaza etmeye müsait kireç taşı mağaralarda yaşadıkları için haklarında en fazla bilgi sahibi olunan ve bunun bir sonucu olarak modern kültürde tipik "mağara adamı" kalıbını yaratan tarih öncesi insan türüdür.

 

Neandertaller'in Recep İvedik'in standartlarına yakın olduğu ortaya çıktı! ile ilgili etiketler recep ivedik Neandertal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.