Ne Zengin Dinliyor Ne Fakir! Kuru Göz Hastalığı Süründüyor! Kuru Göz Sendromu İçin 5 Etkili Ev İlacı

Kuru göz hastalığı nedir? Göz kuruluğu hayat kalitesini düşüren ve hastalarını aralıksız zora sokan bir hastalıktır. 1 milyon dolarınız olsa bile kuru göz hastalığınız varsa artık o bir çöptür. Hayattan keyif alamaz hale getiren kuru göz hastalığına iyi gelen etkili 5 ev ilacını sizler içn araştırdık.

Kuru göz sendromu yaşayanlar iyi bilir ki bu hastalığa sahipseniz hayat belirli dönemlerde çekilmez haldedir. Gözyaşı bezlerinin gözleri yağlamak için yeterli nemi üretemedeiğinde ortaya çıkan kuru göz hastalığı gözlerin kaşınmasına, kızarmasına ve iltihaplanmasına neden olur. Kuru gözlere neden olan faktörler ise yaşlanma, alerjiler, sigara içme ve diğer çevresel etkenlerdir.

Kuru Gözleri doğal olarak tedavi etmek için beş etkili ev ilaçlarını araştırdık.

Göz Kapaklarınızı ve Kirpikerinizi Uygun Şekilde Yıkayın

Kuru göz rahatsızlığı çekiyorsanız yüzünüzü yıkarken kirpik ve göz kapaklarınıza ekstra özen gösterin. Göz kapağı temizleyicisi ve bebek şampuanı kullanın. Ilık suyla yıkayıni bu herhangi bir tahrişi önleyecektir.

Sıcak Kompres Kullanın!

Göz kapaklarınızı ve kirpiklerinizi yıkadıkatan sonra dolaşımı ve göz yaşı üretimini artırmak için sıcak kompres uygulayın. Tüy bırakmayan temiz bir bezi ılık suya batırın ve 10 dakika gözlerinizin üzerine koyun. Bunu günde birkaç kez yapabilirsiniz.

Ne Zengin Dinliyor Ne Fakir! Kuru Göz Hastalığı Süründüyor! Kuru Göz Sendromu İçin 5 Etkili Ev İlacı

Göz Kapakları İçin Hindistan Cevizi Yağı Kullanın!

Kuru gözleriniz varsa, antibakteriyel, antimikrobiyal, parazit önleyici ve iltihap önleyici özelliklerle dolu olduğu için göz kapaklarınızda hindistancevizi yağı kullanın. Hindistan cevizi yağı, gözyaşı filmi katmanları üzerinde koruyucu bir kalkan oluşturarak buharlaşmayı azaltır. Gözlerini kapat. Bir pamuk topunu bu şekilde batırın.

Daha Fazla Göz Kırpın!

Uzun süre bilgisayar ekranlarına veya cep telefonlarına bakmak, dakikada göz kırpma sayınızı azaltabilir. Göz kırpma kasıtlı olarak gözyaşı akışını uyarır ve gözlerinizdeki nem içeriğini korur. Yapabileceğiniz başka bir şey de her 20 dakikada bir 20 saniye gözlerinizi kapatmaktır. Ayrıca, gözlerinizi çok fazla açmamak için ekranınızı göz seviyesinin altına ayarlayın.

Omega-3 Yağını Tüketin!

Kuru göz semptomlarından kurtulmak için günlük diyetinize daha fazla omega-3 yağ asidiyle zenginleştirilmiş yiyecekler ekleyin. Omega-3 yağ asidi vücuttaki iltihabı azaltır, daha fazla gözyaşı üretimi sağlar ve daha kaliteli gözyaşı sağlar. Araştırmaya göre, bu sağlıklı yağlar gözlerdeki yağ bezlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olur ve bu da tahrişi yatıştırır. Somon, keten tohumu, sardalye veya ceviz yiyebilirsiniz.

 

 

Ne Zengin Dinliyor Ne Fakir! Kuru Göz Hastalığı Süründüyor! Kuru Göz Sendromu İçin 5 Etkili Ev İlacı ile ilgili etiketler kuru göz hastalığı nedir kuru göz hastalığı evde tedavi kuru göz hastalığına ne iyi gelir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.