Ne imam ne de cemaat depreme aldırmadı!

Endonezya'nın doğusundaki Lombok Adası'nda meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 91'e yükseldi. Depremin şiddetini gösteren en net görüntü ise bir cami kamerasıyla kaydedildi. İmam ve cemaat namaz sırasında depreme yakalandılar. Ancak şiddetli sarsıntılara rağmen namazlarına ara vermeden devam ettiler. Namazı kıldıran imam ise sadece bir kolunu duvara dayayarak Ayetel Kürsi'yi okumaya devam etti.

Endonezya'nın doğusundaki Lombok Adası'nda dün 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 91'e yükseldi.

Yetkililer hayatını kaybedenlerin çoğunun enkaz altında kalarak can verdiğini ve yüzlerce kişinin yaralandığını bildirdi. Sosyal medyada yer alan görüntülerde, Lombok şehrinde bir cemaatin depreme camide ibadet ederken yakalandığını, bir kısmı korkup kaçarken imam ve birkaç kişinin sarsıntıların şiddetine rağmen camide kaldığını gösteriyor. 

Dün sabah meydana gelen depremden bu yana, 130'dan fazla artçı meydana geldi.

Depremden hemen sonra yayınlanan tsunami uyarısı bir kaç saat sonra kaldırıldı. 
Endonezya Afet Zararlarını Azaltma Ajansı sözcüsü, Lombok'un Mataram şehrinde birçok binanın etkilendiğini, binaların çoğunun zayıf inşaat malzemeleriyle inşa edilmiş olduğunu söyledi. 

Geçtiğimiz hafta Lombok'ta meydana gelen depremde 16 kişi hayatını kaybetmişti. 

Ne imam ne de cemaat depreme aldırmadı! ile ilgili etiketler Endonezya deprem imam ve cemaat namazlarını bozmadı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.