NBA'de Brooklyn Nets'i yenen Boston Celtics yarı finale yükseldi

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off müsabakaları ilk turunda Brooklyn Nets'i 116-112 mağlup eden Boston Celtics, seriyi 4-0'a getirerek, ikinci turuna ulaşan ilk takım oldu. Öte yandan, NBA play-off mücadeleleri Doğu Konferansı'nda iki, Batı'da ise 1 maçla devam edildi. Milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz'ın takımı Philadelphia 76ers, Toronto Raptors'a yenildi.

NBA play-off turuna 3 karşılaşmayla devam edildi. Nets'e karşı oynadığı üç maçı kazanan Celtics, rakibini deplasmanda da yenerek Doğu Konferansı yarı finaline çıktı. Celtics'te 29 sayı, 3 ribaunt ve 5 asistle oynayan Jayson Tatum, sahanın en etkili ismi oldu. Jaylen Brown da 22 sayı, 8 ribaunt ve 3 asistlik katkıda bulundu.

Raptors, 76ers'a karşı ikinci galibiyetini aldı. Toronto Raptors, Philadelphia 76ers'a ilk 3 maçı kaybettiği Doğu Konferansı ilk tur serisinin 4. müsabakasını kazandıktan sonra beşinci maçından da galibiyet çıkardı ve seriyi 3-2'ye getirdi. Maçı 103-88 kazanan Raptors'ta Pascal Siakam, 23 sayı, 10 ribaunt ve 7 asist üretti.

76ers'ta Joel Embiid 20 sayı ve 11 ribaunt üretti. Yalnızca 2 dakika 16 saniye süre alan Furkan Korkmaz ise 3 sayı ve 1 ribauntluk katkı verdi. Mavericks, seride 3-2 öne geçti

Dallas Mavericks, konuk ettiği Utah Jazz'ı, 102-77 yenerek Batı Konferansı ilk tur serisinde 3-2 öne geçti. Sakatlığı nedeniyle serinin ilk 3 maçını kaçıran Mavericks'in all-star oyuncusu Luka Doncic'in, 33 sayı ve 13 ribauntluk performansı galibiyeti getirdi. Jalen Brunson ise 24 sayı ile galibiyete katkı verdi.

Maçta, Jazz'ın en skorer ismi Jordan Clarkson ise 20 sayı üretirken, Rudy Gobert 17 sayı, 11 ribaunt ile oynadı ama takımlarının mağlubiyetini engelleyemedi.

TOPLU SONUÇLAR

Brooklyn Nets - Boston Celtics: 112-116
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors: 88-103
Dallas Mavericks - Utah Jazz: 102-77

NBA'de Brooklyn Nets'i yenen Boston Celtics yarı finale yükseldi ile ilgili etiketler NBA Boston Celtics Toronto Raptors Utah Jazz Philadelphia 76ers Brooklyn Nets Dallas Maverciks
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.