NBA'de Batı Konferansı şampiyonu olan Phoenix Suns, 28 yıl sonra finalde

Normal sezonu 51 galibiyetle 2. sırada tamamlayan ve Batı Konferansı çeyrek final play-off serisinde son şampiyon Los Angeles Lakers'ı eleyen Phoenix Suns, NBA finaline kadar yükseldi. Final serisinde Clippers'ı 4-2'yle geçen Arizona ekibi, 28 yıl aradan sonra adını NBA finallerine yazdırdı.

Phoenix Suns, 28 yıl sonra adını NBA finallerine yazdırmayı başardı. Batı Konferansı'nın 72 maçta 51 galibiyetle 2. sırada tamamlayan Monty Williams yönetimindeki Arizona ekibi, play-offlar'da sırasıyla son şampiyon Los Angeles Lakers, Denver Nuggets ve Los Angeles Clippers'ı elemeyi başardı.

Batı Konferansı final serisinde Staples Center'daki kritik 4. maçı 80-84 kazanan Suns, seride 3-1 öne geçmiş ve Arizona'da oynanan 5. maça NBA finali için çıkmıştı. Ancak kolay teslim olmayan Clippers, 5. maçı kazanarak seriyi 3-2 yapmıştı. Dün gece Staples Center'a bir kez daha gelen ve rakibini 103-130 mağlup eden Chris Paul ve arkadaşları, Suns'ı 1993'ten sonra ilk kez NBA finaline taşıdı.

 

CHRIS PAUL COŞTU, COŞTURDU

Suns'ta mücadeleyi 41 sayı, 8 asistle tamamlayan Chris Paul, maçın en skorer oyuncusu olurken, kariyerinde ilk kez NBA'de final maçına çıkmaya hak kazandı. Devin Booker 22 sayı, 7 ribaunt, Jae Crowder 19 sayı, 5 ribaundla skora katkı sağlarken, Deandre Ayton 16 sayı, 17 ribaundla "double-double" yaptı.

Clippers'ta Marcus Morris 26 sayı, 9 ribaunt, Paul George 21 sayı, 9 ribaunt, Reggie Jackson 13 sayı, 8 asist, DeMarcus Cousins 12, Patrick Beverley 11 sayıyla mücadele etti. Süper yıldız Kawhi Leonard serinin tamamında forma giyemedi.

Phoenix Suns, Doğu Konferansı'nda 2-2 eşitlikle devam eden Milwaukee Bucks-Atlanta Hawks eşleşmesinin galibiyle finalde karşılaşacak.

NBA'de Batı Konferansı şampiyonu olan Phoenix Suns, 28 yıl sonra finalde

NBA'de Batı Konferansı şampiyonu olan Phoenix Suns, 28 yıl sonra finalde ile ilgili etiketler Phoenix Suns NBA Los Angeles Clippers chris paul Monty Williams
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.