Nazmi Arıkan cinayeti şüphelisi, SuperHaber muhabiri Yüksel'e ulaşarak nasıl hedef saptırmak istedi?

Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in hayatını kaybettiği cinayetle ilgili soruşturma sürüyor. Korkunç cinayet sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. Verdiği ifadede suçlamaları reddeden Akçekaya'nın gözaltına alınmadan önce SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e ulaşarak kendini aklamaya çalıştığı ortaya çıktı. Mevlüt Yüksel, Akçekaya ile yaptığı konuşmanın detaylarını anlattı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan, şoförü Şerif Eker ile birlikte Gelibolu'daki çiftlik evinde ölü bulunmuştu. Arıkan ve Eker'in bıçakla öldürüldüğü tespit edilmişti. Jandarma ekiplerinin başlattığı soruşturma kapsamında Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alınmıştı.

KORKUNÇ CİNAYETTE ŞOK DETAY ORTAYA ÇIKTI!

Gelibolu'daki korkunç cinayet sonrası gözaltına alınan Akçeyaka, gözaltına alınmadan öne SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e ulaşmaya çalıştı. Akçeyaka, cinayetten sonra çektiği bir video ile bazı polis tutanaklarını Yüksel'e yollayarak kendisini aklamaya çalıştı. SuperHaber muhabiri Yüksel, çarşamba gecesi Akçeyaka ile telefonda görüştü. Akçeyaka'nın gönderdiği belgeleri hedef saptırma amaçlı bularak yayınlamayan Yüksel, yaptığı telefon görüşmesini şu sözlerle anlattı:

"UFUK AKÇEKAYA OCAK AYINDA BENİ ARAYARAK BIÇAKLANDIĞINI ANLATMIŞTI"

"Ufuk Akçekaya'yı şahsen tanımıyorum.Bu sene ocak ayının sonlarında bir tanıdığım aracılığı ile haber amaçlı aradığım Ufuk Akçekaya, kendisinin Tokatspor Kulüp Başkanı olduğunu söyleyerek bir alacak verecek meselesi yüzünden tanınmış bir belediye başkanı tarafından bıçaklattırıldığını iddia etmişti. Bana WhatAapp üzerinden bazı mahkeme evrakları da yollamıştı.Ben, bu kişinin iddia ettiği bıçakla yaralanması olayı ve şikayet dilekçelerini okuduktan ve araştırdıktan sonra durumu şüpheli bularak haberi yazmamıştım. Bu kişi beni bir kaç kez telefonla aradı ve yüz yüze görüşerek bıçaklanma olayını anlatmak istedi. Ancak,benim yoğun olmam ve biraz da bu kişi ile görüşmek istememem üzerine yüz yüze görüşme gerçekleşmedi. Medyadan Ufuk Akçakaya'nın geçtiğimiz aylarda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu okumuş ancak ilgilenmemiştim."

"CİNAYET ŞÜPHELİSİ AKÇEKAYA İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜM"

"Gazetecilik gerçekten çok ilginç bir meslek. Bunu dün ve bugün bir kez daha çok iyi anladım. Hele tarihe tanıklık yaparak olayları yazmak, gazetecilikte yıllarını geçiren biri olarak hâlâ çok şaşırtıcı. Gelelim bu ilginç ve şaşırtıcı detaya.. Bir arkadaşım ile beraber bayramın ikinci gecesi bir kaç gün dinlenmek için Gelibolu'ya geldim.Çarşamba günü Gelibolu'da bulunan 57.Alay Şehitliği ve diğer tarihi yerleri dolaştık. Gelibolu'ya geldiğimizde İstanbul'dan arayan gazeteci bir arkadaşımdan bize yarım saat uzaklıkta olan Karainebeyli köyünde tanınmış eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförünün öldürüldüğünü öğrendim ve hemen olay yerine gittim.

Vahşi bir şekilde öldürülen Nazmi Arıkan ve şoförünün öldürüldüğü çiftlik evi ve çevresindede jandarmanın yaptığı çalışmaları izledim. Çok üzgün olan ailesi ile yakınlarını rahatsız etmeden gerekli bilgileri aldım ve çekimleri yaparak ayrıldım.Gelibolu'da bir kafede ilk haberi yazarak görev yaptığım www.superhaber.com'de nöbetçi editör arkadaşımıza yolladım. Haberim,"Superhaber Nazmi Arıkan ve şoförünün bıçaklandığı çiftlik evine gitti: İşte ilginç detaylar" başlığı ile yayınlandı.Haber yayınlandıktan yaklaşık yarım saat sonra telefonumda "İstanbul Tokatspor" adı ile kayıtlı olan kişiden WhatsApp yolu ile bir Instagram canlı yayın linki ve siyah beyaz bazı dökümanlar ile "Nazmi Arıkan olayıyla ilgili Açıklamamam" şeklinde bir not geldi.

Linki açtım ve dinledim.Dökümanları okudum.Linkte şüpheli Ufuk Akçekaya,“Nazmi Arıkan kurban seçilmiştir. Fakat beni bıçaklaması için adamlar tutmuştur” diyerek, “Nazmi Arıkan olayı müthiş bir kumpastır. 18 Ekim 2021’de ben bıçaklandım. Beni bıçaklayan şahıslar Nazmi Arıkan ve A. Ç. bağlantılı şahıslardı. Bu kişiler, bıçaklama olayı nedeni ile geçen 21 Nisan’da 5 yıl ceza aldılar. Bu kişiler ceza alınca, sabıkaları da olduğu için panik oldular. Olayın içinde 9-10 kişi var. Olaydan sonra bana garip garip mesajlar atanlar var. Ölmüş gitmiş adam ne yapalım. Olay çok büyük bir olay. Adi bir öldürme olayından ziyade ülkede kaos olması amaçlanıyor.) şeklin de açıklama yapıyordu."

"HER ŞEY ORADA VAR! DİNLE, DİNLE"

Telefonla Ufuk Akçekaya'yı arayarak,"Merhaba.Bu yolladıklarınızın Nazmi Arıkan ve şoförünün öldürülmesi ile ne alakası var?" dedim. Benim kendisini aramam üzerine gayet sakin konuşan Ufuk Akçekaya, "Haberini görünce sana bilgi yollayayım istedim.Canlı yayın linkini dinle.Her şey orada var.Dinle! Dinle!" dedi. Ben "Dinledim ancak senin bıçaklanma olayının Nazmi Arıkan ile ne ilgisi var?" diye sordum. Aynı kişi bana,"Benim Nazmi Arıkan'dan alacağım vardı vermedi.Beni bıçaklattı.Ben beni bıçaklayanları organize suçlarla mücadeleye aldırdım.Beni bıçaklayanlara ceza almamaları ve para verme sözü vermiş.Beni bıçaklayanlar 5 yıl ceza aldılar.Onlara verdiği para sözünü de yerine getirmemiş.Onlar da Nazmi Arıkan'ı öldürmüşler.Ben bunu canlı yayın da anlattım." dedi. Bunun üzerine linki bir kez daha dinlemek ve dökümanları incelemek için telefonu kapattım.Biraz araştırma yaptıktan sonra bu kişinin yolladığı link ile dökümanları haber yapmama kararı aldım.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ CANLI YAYIN İLE NASIL HEDEF SAPTIRMAK İSTEDİ?

Gece boyunca Nazmi Arıkan ve şoförünün öldürülme olayını çeşitli haber kaynaklarını arayarak araştırdım. Sabah saatlerinde ajanslara düşen bie haber ile şüphelinin yakalandığını öğrendim. Şüphelinin adı ilk haberlerde olmadığı için hemen Ufuk Akçekaya'yı aradım. Ancak telefonu kapalıydı. Öğlen saatlerinde de katil zanlısının dün bana canlı yayın linki yollayarak cinayetin ardından hedef saptırmak isteyen Ufuk Akçekaya olduğunu öğrendim. Gazetecilikte yılların tecrübesi ve şüphe, korkunç iki cinayeti işlediği iddia edilen zanlının oyununa gelmemi engellemişti. Bu yaşadığım ilginç gazetecilik serüveni, gazetecilik anılarımda unutulmaz bir anı olarak yerini şimdiden aldı."

Nazmi Arıkan cinayeti şüphelisi, SuperHaber muhabiri Yüksel'e ulaşarak nasıl hedef saptırmak istedi? ile ilgili etiketler cinayet Şüpheli nazm arıkan Ufuk Akçekaya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.