Nazlı Ilıcak kimdir? Tutuklandı mı? Neden tutuklandı?

Nazlı Ilıcak kimdir? Gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında uzun süredir devam eden dava sonuçlandı. 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Nazlı Ilıcak hakkında detaylı bir araştırma başlatıldı. Nazlı Ilıcak kimdir, tutuklandı mı, neden tutuklandı, Nazlı Ilıcak ne yaptı, ne dedi gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Nazlı Ilıcak kimdir? Neden tutuklandı? Nazlı Ilıcak ne iş yapıyor? Kaç yaşında? İşte son dakika Nazlı Ilıcak haberleri...

Nazlı Ilıcak kimdir? Yaşanan son dakika gelişmesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Nazlı Ilıcak, vatandaşlar tarafından mercek altına alındı. Ünlü gazetecinin neden tutuklandığını bilmeyenler konuyu incelemeye başladı. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. Peki Nazlı Ilıcak kimdir? Tutuklandı mı? Neden tutuklandı? Nazlı Ilıcak ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Nereli? Hangi cezaevine gönderildi? İşte son dakika Nazlı Ilıcak haberleri...

Nazlı Ilıcak kimdir? Tutuklandı mı? Neden tutuklandı?

NAZLI ILICAK, 5 YIL 10 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI!

Gazeteci Nazlı Ilıcak, "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Genelkurmay kayıtlarından çıkarılarak imha edildiği tespit edilen gizli belgeyi 2 Ocak 2015'te Bugün Gazetesi'nde yayımladığı iddiasıyla "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan yargılanan Nazlı Ilıcak 5 yıl 10 ay hapis verildi.

NAZLI ILICAK KİMDİR?

Ayşe Nazlı Ilıcak (d. 14 Kasım 1944, Ankara) Türk gazeteci ve siyasetçi.

Yaşamı
Demokrat Parti döneminde Nafia (Bayındırlık) sonra da Münakalat (Ulaştırma) bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızıdır. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (1963) ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gördü.

Gazeteciliği
Tercüman gazetesinde başyazar oldu. 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de Söz Meclisten İçeri adlı programı yaptı. Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün ve Takvim gazetelerinde yazarlık yapmış, sonrasında Sabah gazetesinde yazarlık yapmıştır. 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında adı yolsuzluk iddialarına karışan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunmuş, bir gün sonra fikir ayrılığı gerekçesi ile Sabah gazetesi ile yolları ayrılmıştır. 2014 yılında Bugün gazetesine geri dönmüştür.

Bugün gazetesine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasıyla buradaki işine son verildi. Ardından 30 Ekim - 13 Kasım tarihleri arasında ‘konuk yazar’ sıfatıyla T24 gazetesinde yazdı. Daha sonra, 17 Kasım'dan itibaren Bugün'den gelen ekibiyle beraber Özgür Düşünce gazetesini kurdu ve burada yazmaya başladı.

Siyaset
1999 Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşlik etmiştir. 22 Haziran 2001'de, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı getirildi. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.

TV
2 Mart 2014'te Kanal D'de yayına başlayan "Pazar Gezmesi" programını sundu. Bu programda her pazar günü ünlü kişilerin evini ziyaret etti. Ancak program 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrası 24 Aralık 2015'te kanal yöneticileri tarafından alınan kararla sonlandırılmış, Nazlı Ilıcak ve Kanal D'deki ekibinin işine son verildi.

Özel hayatı
21. ve 22. Hükumetlerde bakanlık yapmış Muammer Çavuşoğlu'nun kızıdır. Valilik, 29., 31., 32., 39. ve 41. hükumetlerde bakanlık yapmış olan Turhan Kapanlı dayısıdır. 1969'da ilk eşi Tercüman gazetesi sahibi Kemal Ilıcak'la evlendi, bu evliliğinden Mehmet Ali Ilıcak (d. 1970) ve Aslı Ilıcak (d. 1972) adında iki çocuk annesi oldu. Kemal Ilıcak'ı 7 Nisan 1993'te kaybeden Ilıcak, iş adamı ve siyasetçi Emin Şirin'le 1994'te evlendi. 9 yıl süren evlilikten sonra 2003 yılında çift boşandı.

NE OLMUŞTU?

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Nazlı Ilıcak tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı. Ilıcak'ın avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşma savcısı Hakan Özer, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı Özer, 2 Ocak 2015 tarihinde Bugün Gazetesi'nde Tahşiyeciler grubunu konu alan yazı yazdığını, yazıda imha edilmiş gizli ibareli belgenin içeriğine yer verildiğini, gizli ibareli bu belgeyi basın kuruluşlarına dağıttığını belirterek Nazlı Ilıcak'ın, "Siyasi ve askeri casusluk" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Nazlı Ilıcak da mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkemede Nazlı Ilıcak ve avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Nazlı Ilıcak, Genelkurmay Başkanlığı tarafından Tayşiyeciler gurubuna ilişkin olarak hazırlanan, daha sonra da imha edilerek kayıtlardan çıkarılan belgeyi yayınlamakla suçlanıyor.

Nazlı Ilıcak'ın, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

NAZLI ILICAK KİMDİR?

Gazeteci yazar Ayşe Nazlı Ilıcak 1944'te Ankara'da doğdu. Demokrat Parti döneminde Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızı. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (1963) ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gördü. 1969'da Tercüman gazetesi sahibi Kemal Ilıcak'la evlenen Nazlı Ilıcak, dönemin Tercüman gazetesinde başyazarlık yaptı.

Nazlı Ilıcak 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de "Söz Meclisten İçeri" adlı programı yaptı. Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün, Takvim ve Sabah gazetelerinde yazarlık yaptı.

17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında adı yolsuzluk iddialarına karışan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunmuş, bir gün sonra fikir ayrılığı gerekçesi ile

Sabah gazetesi ile yolları ayrıldıktan sonra 2014 yılında Bugün gazetesine geri döndü. Bugün gazetesine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasıyla buradaki işine son verildi. Ardından 30 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında "konuk yazar" sıfatıyla T24 internet sitesinde yazdı. 17 Kasım'dan itibaren Bugün'den gelen ekibiyle beraber Özgür Düşünce gazetesini kurdu ve burada yazmaya başladı.

"PAZAR GEZMESİ" PROGRAMINI SUNDU

2 Mart 2014'te Kanal D'de yayına başlayan "Pazar Gezmesi" programını sundu. Bu programda her pazar günü ünlü kişilerin evini ziyaret etti. Ancak program 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrası 24 Aralık 2015'te kanal yöneticileri tarafından alınan kararla sonlandırılmış, Nazlı Ilıcak ve Kanal D'deki ekibinin işine son verildi.

TÜRK SİYASETİNDEKİ ROLÜ

1999 Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşlik etti. 22 Haziran 2001'de, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı getirildi. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.

GÜLEN'E YAPILAN OPERASYONLARA KARŞI ÇIKTI

Fethullah Gülen ve Gülen Hareketina karşı başlatılan Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarına karşı çıktı. AK Parti hükümeti döneminde başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının darbe teşebbüsü olmadığını savundu. MİT tırlarında silah taşındığını ve bunu ortaya çıkaran savcıların casus ilân edildiğini iddia etti.

Nazlı Ilıcak kimdir? Tutuklandı mı? Neden tutuklandı? ile ilgili etiketler Nazlı Ilıcak
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti. DEM Parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur'daki mazbata töreni sırasında hakaret içeren sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildi.