Nazlı Ilıcak kimdir?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bilen Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası çıktı. Vatandaşlarımız ise bu konu hakkında araştırma yapıyor. Bu konu hakkında merak edilenleri derlemeye çalıştık. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan salonda İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yapılan duruşmaya tüm şüpheliler ile avukatları da katıldı. Peki, Nazlı Ilıcak kimdir? Neden ceza aldı? FETÖ ile bağlantısı ne? Ne yapmıştı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Nazlı Ilıcak kimdir, neden ceza aldı? FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bilen Altanlar ve Nazlı Ilıcak hakkında verilen ceza belli oldu. Ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Ilıcak ise vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Biz de bu konuda merak edilenleri derlemeye çalıştık. Peki, Nazlı Ilıcak kimdir? Neden ceza aldı? FETÖ ile bağlantısı ne? Ne yapmıştı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

nazlA_AlAcak_kimdir

MÜEBBET CEZASI ALDILAR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılanan gazeteciler Mehmet Altan, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Cezalarında indirim yapılmazken Tibet Murat Sanlıman beraat etti.

NAZLI ILICAK KİMDİR?

4 Kasım 1944 yılında dünyaya gelen Nazlı Ilıcak aslen Ankaralıdır. Darbe girişimi soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan Nazlı Ilıcak sürekli basın kartıda iptal edilmiştir.

1963 yılında Notre Dame de Sion Fransız Lisesinde eğitimi tamamlayan ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitiren Nazlı Ilıcak eski Ulaştırma Bakanı Muammer Çavuşoğlu'nun kızıdır.

1999 yılında Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçilen Nazlı Ilıcak 2011 yılı genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmemiştir.

2 Mart 2014 yılında Kanal D'de yayına başlayan "Pazar Gezmesi" programını sunan Ilıcak 24 Aralık 2015'te kanal yöneticileri tarafından alınan kararla işine son verilmiştir. sonlandırılmış

Twitter üzerinden Hükümete karşı yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Nazlı Ilıcak şuanda darbe girişimi soruşturması kapsamında cezaevindedir.

SANLIMAN BERAAT ETTİ

Tutuksuz tek sanık Tibet Murat Sanlıman ise beraat etti.

BUGÜNKÜ DURUŞMADA SON SÖZLERİ SORULDU

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmaya sanıklar ile avukatları katıldı.

Son sözü sorulan tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, "Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi'nin içtihatları benim masumiyetimin temelini oluşturmaktadır. Mehmet Altan'a yönelik iddialarla bana yönelik isnatlar örtüşmektedir. Dolayısıyla örnek karar verilmiştir. Kararınızın bu içtihat çevresinde verilmesini rica ediyorum." dedi.

Tutuklu sanık Ahmet Altan son sözünde, "Ben yüzlerce kere yargılandım, askeri vesayet ve 28 Şubat sürecinde yargılandım. Hayatımda ilk defa yargılanırken anayasa suçu işleyen bir heyetle karşı karşıyayım. Hukuk dışı, yasa dışı, anayasa dışı eylemlerden ve bu yolculuktan vazgeçmek herkes için iyi olacaktır." diye konuştu.

Tutuklu sanık Mehmet Altan, "18 aydır beni hapiste tutan yaklaşıma Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi. Anayasa Mahkemesi beni yargılasa 3 kez beraat etmiş olacaktım." ifadelerini kullandı.

İDDİANAME'DE NE YER ALIYORDU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianamede, Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak hakkında, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Altan kardeşler ve Ilıcak’ın hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçundan da 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, firari sanıklar kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin’in de “TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Bu sanıkların ayrıca “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan ayrı ayrı 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, Emre Uslu için “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Nazlı Ilıcak kimdir? ile ilgili etiketler Nazlı Ilıcak FETÖ kimdir neden ceza aldı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.