Nazlı Ilıcak çıksın, Nagehan Alçı girsin!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı son dönemde yaptığı açıklamalarla, eşi Rasim Ozan Kütahyalı gibi Türk medyasının en çok tartışılan ve eleştirilen isimleri arasına girmeyi başardı.

Nagehan Alçı, bir süre önce Habertürk TV'de sarf ettiği, “Devlet şayet katil devletse, ona sonuna kadar da katil devlet denir. 1994’te Türkiye katil devlete sahipti” sözleri nedeniyle büyük tepki toplamıştı.

Türk devletine "katil" dediği için hakkında suç duyurusunda da bulunulan Nagehan Alçı bir süredir uzak kaldığı Habertürk ekranlarına döner dönmez yeni bir polemiğin fitilini ateşledi.

Bu kez terör örgütü PKK/YPG'nin siyasi kanadı PYD'ye "destek" olarak değerlendirilebilecek açıklamalar yapan Alçı, "YPG denilen yapı uzayda salınan hiçbir temeli olmayan bir terör örgütü olarak tanımlanamaz. YPG silahlı kanat açıkça bir terör örgütüdür ve Türkiye sınırında Türkiye'ye net bir tehdit ama aynı zamanda Suriye içinde de bir sosyal gerçekliğe tekabül ediyor. Önemli olan YPG'nin siyasi kanadının daha güçlü hale gelmesini sağlamak. YPG/PYD Suriye'nin içinde bir gerçeklik olarak var ve olmaya da devam edecek." diye konuştu.

Alçı'nın bu sözleri büyük tepki toplarken, sosyal medyada Habertürk yazarı "terör propagandası" yapmakla suçlandı.

AZİZ ÜSTEL'DEN NAZLI ILICAK MESAJI

Nagehan Alçı'nın bu sözlerine en dikkat çekici yorum ise Star Gazetesi yazarı Aziz Üstel'den geldi.

Nagehan Alçı'yı söz konusu PYD mesajı nedeniyle eleştiren Üstel Şu ifadeleri kullandı;

"Nazlı Ilıcak 76 yaşında hapiste çürüyor, Nagehan Alçı abuk subuk konuşuyor tv ekranlarında. Yer değiştirme zamanları gelmedi mi?!"

Nazlı Ilıcak çıksın, Nagehan Alçı girsin!

 

Nazlı Ilıcak çıksın, Nagehan Alçı girsin! ile ilgili etiketler PKK PYD Nazlı Ilıcak terör Nagehan Alçı aziz üstel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.