Nazım Hikmet’in oğlu Mehmet hayatını kaybetti...

Ünlü şair Nâzım Hikmet’in öz oğlu ressam Mehmet Nazım (67), Fransa’da hayatını kaybetti.

Paris’te yaşayan Mehmet Nazım’ın ölümünü ressam dostu Utku Varlık sosyal medyadan yayınladığı, “Mehmet Nazım’ı yitirdik; Yakın ve uzak bellek, bana tarifsiz bir hüzünü anımsatıyor. Uzaklaşıyoruz yavaş yavaş” mesajıyla duyurdu.

Hürriyet'ten İhsan Yılmaz'ın haberine göre; Nazım Hikmet, 1950 yılında cezaevinden çıktıktan sonra Münevver Andaç’la birlikte oldu. Bu ilişkinden 1951 yılında Mehmet dünyaya geldi. Ancak Hikmet ile Andaç resmi olarak evli değildi ve Nazım Hikmet oğlu üç aylıkken Türkiye’den ayrıldı. Mehmet Nazım babası Nazım Hikmet’le küstü. Bugüne kadar babası hakkında da hiç bir açıklama yapmadı.

MEHMET İÇİN ŞİİR YAZMIŞTI

Nazım Hikmet, Bulgaristan’ın Varna kentinde oğlu için yazdığı ‘Mehmet’ şiirinde ona olan özlemini şu dizelerle anlatıyordu:

“Karşı yaka memleket,sesleniyorum Varna’dan, işitiyor musun?

Memet! Memet!

Karadeniz akıyor durmadan, deli hasret, deli hasret, oğlum, sana sesleniyorum, işitiyor musun?

Memet! Memet!”

Nazım Hikmet’in oğlu Mehmet hayatını kaybetti... ile ilgili etiketler Nazım Hikmet mehmet nazım öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.