Nazım Hikmet'in en güzel şiirleri! Anlamlı sözleri!

Nazım Hikmet'in en güzel şiirleri! Moskova'da yaşamını yitiren ünlü şair Nazım Hikmet'in bugün doğum günü. Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet'in şiirleri elli dilden fazla çevrilmiş ve birçok uluslararası ödül almıştır. Usta şairin en güzel şiirleri araştırılmaya devam ediyor. İşte Nazım Hikmet'in en güzel şiirleri! Anlamlı sözleri! Merak edilen detaylar haberimizde...

Nazım Hikmet'in en güzel şiirleri! Nazım Hikmet, siyasi düşünceleri yüzünden defalarca tutuklanmış ve yetişkin yaşamının büyük bölümünü hapiste ya da sürgünde geçirmiştir. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş ve eserleri birçok ödül almıştır. Usta şairin en güzel şiirleri araştırılmaya devam ediyor. İşte Nazım Hikmet'in en güzel şiirleri! Anlamlı sözleri! Merak edilen detaylar haberimizde...

Nazım Hikmet'in en güzel şiirleri! Anlamlı sözleri!

NAZIM HİKMET ŞİİRLERİ!

21-1-924
Aşk Mönüsü
Belki Ben
Ben Sen O
Ben Senden Önce Ölmek İsterim
Beş Satırla
Bir Acayip Duygu
Bir Ayrılış Hikayesi
Bir Cezaevinde Tecritteki Adamın Mektupları
Bir Fotoğrafa
Bir Gemici Türküsü
Bir Küvet Hikayesi
Bulut Mu Olsam
Bulutlar Adam Öldürmesin
Çekilmez Bir Adam
Cenaze Merasimim
Cevap No:2
Ceviz Ağacı

 Davet. ..
Dostluk
Durup Dururken
Dünyayı Verelim Çocuklara
Giderayak İşlerim Var
Güneşi İçenlerin Türküsü
Günler
Güz
Gözleri Siyah Kadın
Gözlerin
Gözlerine Bakarken
Hapiste Yatacak Olana Bazı Öğütler
Hasret -01
Hasret -02
Hava Soğuk
Haydi Güle Güle Gülüm
Henüz Vakit Varken Gülüm
Her Kitabımın Son Sözü
Hoşgeldin Kadınım
Hoşgeldin...
Kadınlarımız
Kar Yağıyor
Karlı Kayın Ormanında
Karıma Mektup
Kocalmaya Alışıyorum
Kosmosun Kardeşliği Adına
Kız Çocuğu
Kızıl Saçlısına
Masalların Masalı
Mavi Liman
Mazi
Mektuplar - 04
Mektuplar - 05
Mektuplar -06
Mektuplar -07
Mektuplar- 03
Mektuplar- 09
Mektuplar-01
Mektuplar-02
Mektuplar-08
Memede Son Mektubumdur
Nasılsın
Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni
O Mavi Gözlü Bir Devdi
Otobiyografi..
Pencereler
Piraye İçin
Piraye İçin Yazılmış 21-22 Şiirleri
Salkım Söğüt
Saman Sarısı
Sebastıan Bach
Sen Benim Sarhoşluğumsun
Sen.. ..
Seni Düşünmek
Seni Düşünürüm
Senin Resmini Ben Yapacağım
Sensiz Paris
Sesimiz
Sevgilim Yalan Söylersem
Seviyorum Seni
Sofra
Son Otobüs
Son Şiiri
Sıcaklarda
Vatan Haini
Vera Uyandı
Vera İçin
Yaşamaya Dair (1-2-3)
Yine Memleketimin Üstüne Söylenmiştir
Yine Sana Dair
İki Sevda
Yumdum Gözlerimi
Yürümek...
Ölüme Dair
Şaşıp Kalmak

NAZIM HİKMET'İN HAYATI

Lakabı 'Güzel Yüzlü Şair' veya 'Mavi Gözlü Dev'dir. Yasaklı olduğu yıllarda Orhan Selim adını da kullandığı olmuştur. Hatta İt Ürür Kervan Yürür kitabı Orhan Selim imzasıyla çıkmıştır.

Türkiye'de serbest nazımın ilk uygulayıcısı ve çağdaş Türk şiirinin önemli isimlerindendir. Uluslararası bir üne ulaşmış ve adı 20. yüzyıl'ın ilk yarısında yaşamış olan dünyanın en büyük şairleri arasında anılmıştır. Eserleri birçok dile çevrilmiştir. Mezarı halen Moskova'da bulunmaktadır. Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi olup ayrı ayrı toplam 11 davadan yargılanmıştır.

Eserleri birçok ödül almıştır. Türkiye'deki yaşamının bir kısmını hapiste geçirmiş daha sonra Moskova'ya gitmiş ve Türk vatandaşlığından çıkarılmıştır.

Nazım Hikmet,1938'de cezaevine girmiş ve şiirleri yasaklanmıştır. Türkiye'de ancak ölümünden iki yıl sonra 1965'te şiirleriyle yeniden önem kazanmıştır.

Üslubu ve Başarıları;

İlk şiirlerini hece ölçüsü ile yazmaya başlamasına rağmen içerik bakımından diğer hececilerden uzaktı. Şiirsel gelişimi arttıkça hece ölçüsü ile yetinmemeye ve şiiri için yeni formlar aramaya başladı. Sovyetler Birliği'nde yaşadığı ilk yıllar olan 1922-1925 arası bu arayış doruğa çıktı. O dönemdeki birçok şairden farklıydı.

Hece ölçüsünden ayrılarak Türkçenin vokal özellikleri ile harmoni oluşturan serbest ölçüyü benimsedi. Mayakovski ve gelecekçilik taraftarı genç Sovyet şairlerinden esinlendi. Şiirlerinden birçoğu Fuat Saka, Volkan Konak, Grup Yorum, Ezginin Günlüğü ve Zülfü Livaneli gibi sanatçılar tarafından bestelendi. Ünal Büyükgönenç tarafından özgün bir şekilde yorumlanmış olan küçük bir kısmı ise 1979'da 'Güzel Günler Göreceğiz' ismiyle kaset olarak çıktı. Birkaç şiiri ise Yunan besteci Manos Loïzos tarafından bestelendi. Ayrıca bazı şiirleri Yeni Türkü'nün eski üyesi Selim Atakan ve Cem Karaca(Çok Yorgunum) tarafından bestelenmiştir. Ayrıca Fuat Saka'nın da biri Demir Gökgöl ile olmak üzere iki adet Nazım Hikmet şiirlerinin bestelendiği şarkıları ıçeren albümü vardır.

Nazım Hikmet'in en güzel şiirleri! Anlamlı sözleri! ile ilgili etiketler Nazım Hikmet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.