Nazilerin yakmaya çalıştığı gay filmi yıllar sonra ortaya çıktı!

Naziler tarafından yakılmaya çalışılan, konser kemancısı ve öğrencisi arasında yaşanan aşkı anlatan film 100 yıl sonra gösterime giriyor.

Telegraph'ta yer alan haber göre; 100 yıl önce çekilen sessiz filmde, konser kemancı ile öğrencisi arasında yaşanılan eşcinsel aşk konu edilmişti. Film piyasaya sürüldüğü bir haftada Berlin, Viyana, Stockholm ve Amsterdam'da çok beğenilmiş, haftalarca sinema salonlarını doldurmuştu.

Nazilerin yakmaya çalıştığı gay filmi yıllar sonra ortaya çıktı!

Vizyona girdikten sonraki bir yıl içerisinde film, Nazi hükümeti tarafından Almanya genelinde tüm sinemalarda yasaklandı. Filmin yapımcıları gazetelerde Yahudi olmakla suçlandı.

Yıllar sonra filmin bir parçası Rus Film Arşivi'nde bulundu. Bulunan eksik parça Münih Film Müzesi tarafından yapılandırıldı. Film yakın zaman son haliyle Almanya'da gösterime girecek.

SuperHaber/Dışhaberler

Nazilerin yakmaya çalıştığı gay filmi yıllar sonra ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Almanya Nazi gay film
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.