NATO'nun stratejik konsepti değişecek: Hedef Rusya!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, NATO'nun stratejik konseptini değiştireceklerini açıkladı. Halihazırdaki stratejik konseptte, Rusya ‘yapıcı ortak’ olarak tanımlanıyor. Sullivan, Rusya'nın yer aldığı stratejik konseptin, 'bu ülkenin yeni gerçeklere uymadığı' için yeniden kaleme alacaklarını ifade etti

Rusya ve ABD ilişkileri, Putin'in geçtiğimiz gün yaptığı tanımıyla tarihteki 'en düşük seviye'ye geriledi.

'YENİ GERÇEKLER'

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, NATO'nun ‘yapıcı ortak’ olarak tanımlanan Rusya'nın yer aldığı stratejik konseptini, bu ülkenin yeni gerçeklere uymadığı için yeniden kaleme alacağını ifade etti.

'GÜNCELLEMENİN ZAMANI GELDİ'

Sullivan, İngiltere’den Brüksel’e gittiği uçakta verdiği brifingde, 'En son Stratejik Konsept 2010'da yazılmıştı, söz konusu konseptte diğer şeylerin yanı sıra Rusya, 'yapıcı ortak' olarak tanımlanıyor ve Çin'den neredeyse hiç bahsedilmiyor. Bu nedenle NATO'nun stratejik konseptini güncellemenin zamanı geldi' diye konuştu.

BEYAZ SARAY SİNYALLERİNİ VERMİŞTİ

Daha önce Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, bu yeni stratejik konseptin, 2022'de düzenlenecek zirvede kabul edilmek üzere hazırlandığı, bugünkü zirvede ise ‘müttefiklerin Rusya'nın ‘saldırgan politikasına ve eylemlerine’ karşılık olarak NATO’nun stratejik konseptini gözden geçirmeyi kabul edecekleri’ belirtilmişti.

NATO'nun stratejik konsepti değişecek: Hedef Rusya! ile ilgili etiketler NATO Rusya konsept sullivan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.