NATO'dan Türkiye paylaşımı: Uçağın kokpitinde Türk bayrağı yer aldı

NATO'nun İtalya'nın Napoli kentindeki Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Twitter hesabından Türkiye paylaşımı yaptı. Paylaşımda Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunun altı çizildi. İngilizce yapılan paylaşımda 'Turkey' yerine 'Türkiye' yazılması dikkat çekti.

NATO'nun Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığı, sosyal ağ Twitter’da Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı F-16’ların fotoğrafını paylaşarak, Türkiye’nin hava sahasını korumaya katkıda bulunan bir NATO müttefiki olduğunun altı çizildi.

Sosyal medyadaki paylaşımda, F-16 savaş uçaklarındaki kokpiti örten şişkin kanopinin şeklinin sebebi açıkladı.

Kabarcık görünümündeki şeffaf kanopinin pilotlara 360 derece panaromik görüş imkanı sunduğu belirtildi.

İngilizce yayınlanan mesajda, ‘Turkey’ yerine ‘Türkiye’ kullanılması dikkatleri üzerine topladı.

Türkiye’nin uluslararası arenadaki İngilizce adının, Türkiye olarak değişmesi için Cumhurbaşkanlığı bir genelge yayınlamıştı. Diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda “Turkey”, “Turkei”, “Turquie” gibi ibareler yerine “Türkiye” kullanılmasını istendi.

NATO'dan Türkiye paylaşımı: Uçağın kokpitinde Türk bayrağı yer aldı ile ilgili etiketler NATO Türkiye Twitter paylaşım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.