NATO'dan S-400 testine açıklama

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemi ile ilgili NATO'dan bir açıklama geldi. Sinop'ta yapılan test atışını değerlendiren NATO, bunun Türkiye'nin ulusal bir kararı olduğunu belirtti ancak durumu 'talihsiz' olarak nitelendirdi.

Geçen yıl içinde Türkiye ile ABD arasında tansiyonun yükselmesine sebep olan S-400 hava savunma sisteminin Rusya'dan alınmasıyla ilgili son günlerde sıcak gelişmeler peş peşe yaşanıyor.

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin denemelerinin Sinop'ta yapıldığına dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından NATO dün e-posta yoluyla bir bilgilendirme açıklaması yaptı.

 ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'in haberinde, NATO'nun bu gelişmeden duyduğu rahatsızlık belirtildi. NATO'nun e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi ile ilgili yaptığı herhangi bir test talihsizdir. Türkiye’nin diğer müttefiklerle alternatif çözümler bulmak için çalışması önemli" ifadesi kullanıldı.

Yapılan açıklamada, "Bu sistem NATO müttefiklerinin uçak filosu sistemine ciddi bir risk oluşturabilir ve NATO müttefiklerinin ilişkisini etkileyebilir. Bu Türkiye'nin ulusal bir kararı fakat S-400'ler NATO’nun hava ve füze savunma sistemine dahil edilemez" denildi.

 

NATO'dan S-400 testine açıklama ile ilgili etiketler Sinop S-400 NATO Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.