NATO'dan Rusya'ya çağrı

Rusya'nın Ukrayna'nın Donbas Bölgesi'ne asker yığmasıyla başlayan gerilime NATO da dahil oldu. NATO Genel Skreteri Stoltenberg, Rusya'nın asker yığmaya son vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Rusya ile Ukrayna arasında Donbas Bölgesi'nde süren gerilim endişe yaratmaya devam ediyor. Moskova yönetimi son yaptığı açıklamda ABD'nin Ukrayna'dan uzak durması gerektiğini belirtirken, NATO'dan Rusya'ya çağrı geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna-Rusya kriziyle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Stoltenbeg, "Ukrayna sınırındaki gelişmelerden çok endişeliyiz. Rusya Ukrayna topraklarından askerlerini çekmeli" ifadelerine yer verdi.

NATO'dan Rusya'ya çağrı

"ABD UZAK DURSUN, KAZALAR YAŞANABİLİR"

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Donbas krizinde tansiyon düşmüyor. Sınıra 80 bine yakın asker yığdığı belirtilen Rusya'dan yeni bir açıklama geldi.

ABD'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarıya cevap veren Moskova, 'ABD, Rusya ve Kırım'dan uzak durmalı, 'kazaların' yaşanma olasılığı bir hayli yüksek' ifadelerini kullandı.

RIA'nın geçtiği son dakika gelişmesine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD'nin Ukrayna'ya verdiği askeri destek 'Rusya'nın güvenliğine karşı bir meydan okuma' olarak nitelendirildi.

Aynı açıklamada 'Rusya kendi güvenliğini korumak için gereken her şeyi yapacaktır' ifadesi de yer aldı.

UKRAYNA'DAN MOSKOVA'YA ÇAĞRI

Geçtiğimiz günlerde Kiev yönetiminden tansiyonu düşürecek açıklamalar gelmiş, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Reznikov, Moskova'ya mesaj göndererek, 'Savaş olmayacak. Provokasyonlara karşılık verme niyetimiz yok' demişti.

Ancak Ukrayna'nın bu çağrısına Moskova'dan olumlu yanıt gelmemiş, Kiev yönetimi Putin'den konu ile ilgili görüşme talebinde bulunulduğu ancak bu teklif için hala bir geri dönüş alamadıklarını açıklamıştı.

NATO'dan Rusya'ya çağrı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna NATO asker
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.