NATO'da kritik görüşme bitti

Milli savunma Bakanlığı, Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargahında yapılan "Ayrıştırma Usullerinin" ele alındığı teknik toplantıların 4'üncüsü olan görüşmenin sona erdiğini duyurdu. Bakanlık, "Müteakip toplantının önümüzdeki hafta yapılması planlanmaktadır." açıklamasında bulundu.

Doğu Akdeniz'de gerilim sürerken NATO'da çatışma riskini bertaraf etmeye yönelik görüşmeler sürüyor. Türk ve Yunan askeri yetkililer bugün 4'üncü kez Brüksel'deki NATO Karargahı’nda bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanlığı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki teknik toplantı sona erdi. Müteakip toplantının önümüzdeki hafta yapılması planlanmaktadır."

3 HAFTA ÖNCE BAŞLADI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in inisiyatifi ile Türkiye ve Yunanistan arasında teknik görüşmeler 3 hafta önce başladı.

Heyetler, bugün yine aynı masa etrafında buluştu. Türk ve Yunan yetkililer toplantıda ayrıştırma usullerini ele alıyor. Genel Sekreter Stoltenberg, iki NATO üyesinin kazara sıcak çatışmaya girmesini önleyecek bir mekanizma kurulması gerektiğini söylemiş, askeri yetkililer arasındaki teknik görüşmelerin Almanya arabulucuğundaki siyasi müzakerelere de katkı sağlamasını umduğunu açıklamıştı.

NATO'da kritik görüşme bitti ile ilgili etiketler Yunanistan NATO Brüksel Stoltenberg
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.