NATO zirvesinde dikkat çeken anlar: İngiltere Başbakanı Johnson'ın o görüntüsü olay oldu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir ay geride kalırken Brüksel'de kritik bir NATO zirvesi gerçekleşti. Zirvede aile fotoğrafı çekilirken İngiltere Başbakanı Johnson'ın tavrı dikkat çekti. Sosyal medyada gündem olan anlarda Johnson’ın eli arkada platformda dolanması, elini bazı karelerde ceketinin cebine sokması ve ceketini kesinlikle iliklememesi dikkat çekti.

Savaşta bir ay geride kalırken bugün Ukrayna-Rusya meselesini görüşmek için NATO Liderler Zirvesi Brüksel’de toplandı. Sabah saatlerinde kritik toplantılar öncesinde Brüksel’deki NATO Liderler Zirvesi’ne gelen liderler ayaküstü sohbet etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in açılış konuşması ve liderlerin toplanarak aile fotoğrafı çektirmesi ise uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Aralarında ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis gibi isimlerin yer aldığı çekim alanında ise liderler arasından tek bir isim gündem oldu.

JOHNSON, ZİRVEYE DAMGA VURDU

Aile fotoğrafı çekimi öncesinde ve sırasında İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın tavırları ve kılık kıyafeti sosyal medyada gündem oldu. Johnson’ın eli arkada platformda dolanması, elini bazı karelerde ceketinin cebine sokması ve ceketini kesinlikle iliklememesi dikkat çekti.

KENDİ VATANDAŞLARI “ŞAKLABAN” YORUMUNU YAPTI

Aile fotoğrafı sırasında en ön sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağında ve Biden’ın da solunda poz veren Johnson’a tepkiler yükseldi. Fotoğrafların yayınlanmasından sonra ise özellikle İngilizler, Twitter üzerinden Johnson’a tepki gösterdi. Bir kullanıcı, “Johnson’ın dünya liderlerinin yanında bu şekilde poz vermesine inanamadım. Tam bir utanç kaynağı. Boris bir şaklaban” yorumunu yaparken, bir diğer sosyal medya kullanıcısı ise, “Hem önde hem de ortalarda yer alan Johnson’ın fotoğraflarını gördüm. Utanç duydum. Bir an önce gitmesi gerekiyor” dedi.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, “Boris ceketini ilikle” uyarısında da bulunurken, bir kullanıcı da “Ondan herkes nefret ediyor, o sanki düğüne çağrılmak zorunda kalmış, kimsenin sevmediği aile üyesi gibi. En kötü NATO liderinin bizde olduğunun kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

NATO zirvesinde dikkat çeken anlar: İngiltere Başbakanı Johnson'ın o görüntüsü olay oldu ile ilgili etiketler Boris Johnson Sosyal Medya nato zirvesi aile fotoğrafı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.