NATO zirvesi öncesi karşılıklı sert mesajlar: Rusya'dan 'Barış gücü' çıkışı geldi

Bugün gerçekleşecek NATO zirvesi önesi karşılıklı sert mesajlar geldi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya üzerideki baskıyı artıcaklarını belirterek "Putin kırmızı çizgiyi çoktan aştı" dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise “NATO karar alıp Ukrayna’ya barış gücü göndermeye kalkışırsa Rusya ile NATO arasına çatışma ortamının hazırlanmış olacağı çok iyi bilinmeli" dedi.

NATO ve AB’nin merkezi Brüksel bugün kritik üç zirveye ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı NATO zirvesi, Soğuk Savaş’ın ardından yapılan en önemli toplantı olacak ve Rusya’ya karşı önlemler ele alınacak. Brüksel’de AB ile G7 ülkeleri liderleri de buluşacak.

KARŞILIKLI SERT MESAJLAR GELDİ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı için "Uluslararası Ceza Mahkemesi önüne çıkması doğru olur" diyen Johnson Putin'e yönelik baskıyı arttıracaklarının teminatını verdi. Brüksel'deki bir NATO toplantısı öncesinde Johnson "Putin kırmızı çizgiyi çoktan geçti" diye konuştu.

"KIRMIZI ÇİZGİYİ ÇOKTAN GEÇTİ"

İngiltere ve Batılı müttefiklerinin Rusya üzerindeki ekonomik baskıyı artıracağını ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in altın rezervlerine erişmesini engellemek için daha fazlasının yapılıp yapılmayacağını görmek istediklerini söyledi.

"Daha fazlasını yapmalıyız" diyen İngiltere Başbakanı "Şu anda, özellikle altın gibi şeyler üzerinde ne kadar çok baskı uygularsak, savaşı o kadar kısaltabileceğimize inanıyorum" dedi.

Johnson Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile düzenli olarak görüştüklerini kısa süre içinde de yüz yüze görüşeceklerini belirtti.

RUSYA'DAN NATO'YA 'BARIŞ GÜCÜ' TEHDİDİ

Öte yandan Moskova’da Uluslararası İlişkiler Üniversitesi ziyareti sırasında açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “NATO karar alıp Ukrayna’ya barış gücü göndermeye kalkışırsa Rusya ile NATO arasına çatışma ortamının hazırlanmış olacağı çok iyi bilinmeli. Bu durum Rusya’nın önceden ilan ettiği kırmızı çizgilerinin aşılması anlamına gelir” dedi.

Hürriyet'teki habere göre NATO ittifakında Ukrayna’ya barış gücü fikrinin özellikle Polonya tarafından gündeme getirildiğini de vurgulayan Lavrov, “Polonya bunu ileriye dönük hedefle yapıyor. Ukrayna’nın batısına NATO etiketiyle girdikten sonra buradan bir daha çıkmamayı hedefliyor. Polonya’nın ezelden beri batı Ukrayna’ya göz diktiği biliniyor” ifadesini kullandı.

NATO zirvesi öncesi karşılıklı sert mesajlar: Rusya'dan 'Barış gücü' çıkışı geldi ile ilgili etiketler Rusya Boris Johnson Putin Ukrayna nato zirvesi Lavrov barış gücü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.