NATO Zirvesi bildirisi: Rusya'nın saldırıları korkunç bir stratejik hata!

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesi nedeniyle olağanüstü olarak toplanan NATO, liderlerin imzasını taşıyan ortak bir açıklama metni yayımladı. Açıklamada, Rusya'nın saldırı kararının korkunç bir stratejik hata olduğu vurgulanırken, "NATO'nun Ukrayna'nın mevcut kara ve deniz sınırlarına dair pozisyonu asla değişmeyecek" denildi.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, Ukrayna'daki gelişmeler kapsamındaki güvenlik durumunu görüşmek üzere bugün telekonferans yoluyla bir araya geldi.

NATO Olağanüstü Zirvesi'nde, liderler, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesini ve son gelişmeleri ele aldı.

NATO, Ukrayna zirvesi sonrası yaptığı açıklamada, "Putin'in saldırı kararı korkunç bir hata" dedi.

"EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ"

NATO'nun Ortak Sefer Gücü (JEF) ülkelerinin liderleri, "Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısını mümkün olan en güçlü şekilde kınadıklarını" açıkladı.

NATO'nun Ortak Sefer Gücü (JEF) İngiltere, Danimarka, Estonya, Finlandşya, Latvia, Litvanya, Hollanda, Norveç ve İsveçten oluşuyor.

NATO'nun Birleşik Krallık liderliğindeki görev grubu ortak bir açıklamada, "özgür ve egemen bir Avrupa ülkesine yapılan bu vahşi ve sebepsiz saldırıdan dehşete düştüklerini" söyledi. Yetkililer, saldırının "Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin ve Rusya'nın Helsinki Nihai Senedi, Paris Şartı ve Budapeşte Memorandumu'nun temel taahhütlerin ciddi bir ihlali olduğunu" açıkladı.

Yapılan açıklamaya şu şekilde devam edildi:

"Rusya'yı akan kanı durdurmaya, gerilimi derhal azaltmaya ve kuvvetlerini Ukrayna'nın egemen ve uluslararası kabul görmüş sınırlarının dışındaki mevzilere çekmeye çağırıyoruz. Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü 'güçlü bir şekilde' destekliyoruz."

NATO Zirvesi bildirisi: Rusya'nın saldırıları korkunç bir stratejik hata! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna nato zirvesi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.