NATO zirvelerinin en tecrübeli lideri o!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında Belçika’da önemli temaslarda bulunuyor... Erdoğan'ın görüşme takviminde ABD Başkanı Joe Biden, Fransa lideri Macron, İngiltere Başbakanı Johnson ve Almanya Şansölyesi Merkel var. Cumhurbaşkanı tüm bu ikili görüşmelerde masaya NATO'nun en tecrübeli lideri olarak oturuyor...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel'de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik ediyor.

Erdoğan bugün Brüksel’deki ilk ikili görüşmelerini Macron, Johnson ve Merkel ile gerçekleştirdi. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

Öte yandan Macron kişisel Twitter hesabından Erdoğan’la çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı.

Macron fotoğrafın altına, “NATO Zirvesi’nden önce Erdoğan ile uzun uzun birebir görüştük. Görüşmemizin amacı açıklık, saygı ve yüksek standartlardı” yazdı.

Erdoğan’ın bugün gerçekleştirdiği bir diğer kritik toplantı da Almanya’nın Eylül ayında koltuğu devredecek olan başbakanı Angela Merkel’leydi... Görevini bu yılın sonunda bırakacak olan Merkel, Erdoğan ile AB-Türkiye ilişkilerini görüştü.

NATO zirvelerinin en tecrübeli lideri o!

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'in de yakın zamanda görevini devredecek olmasının ardından NATO'nun en tecrübeli lideri olarak öne çıkıyor.

2003-2014 yılları arasında 11 yıl Başbakan olarak, daha sonra ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sıfatı ile NATO zirvelerine katılan Erdoğan, George Bush, Barack Obama ve Donald Trump'ın da aralarında bulunduğu ABD Başkanları ile aynı masada yer aldı.

NATO zirvelerinin en tecrübeli lideri o! - Resim : 2

NATO zirvelerinin en tecrübeli lideri o! ile ilgili etiketler Erdoğan NATO tecrübe merkel biden bush macron
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.