NATO üyeliğine başvuracak İsveç ve Finlandiya'dan skandal karar: Teröristleri Türkiye'ye iade etmeyecek

İsveç ve Finlandiya, ülkelerinde barınan FETÖ ve PKK üyesi toplam 33 teröristi Türkiye'ye iade etmeyeceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, iki ülkenin teröre verdiği destek nedeniyle NATO üyeliklerine olumlu bakmadıklarını açıklamıştı.

NATO üyesi olmak isteyen İsveç ve Finlandiya, ülkelerinde barınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile PKK üyesi teröristleri Türkiye'ye iade etmiyor.

Türkiye, Finlandiya'dan 6'sı FETÖ, 6'sı PKK olmak üzere terör örgütü bağlantılı toplam 12 kişiyi, İsveç'ten de 10'u FETÖ, 11'i PKK olmak üzere toplam 21 kişinin iadesiyle ilgili süreci başlattı.

Mahkeme kararları ve deliller doğrultusunda yapılan 33 iade talebinden hiçbirine olumlu yanıt vermedi.

İade taleplerinden 19'una ret cevabı verilirken 5'i de süreç içerisinde 2 ülke tarafından yanıtsız bırakıldı.

Halen Finlandiya ile 2, İsveç ile 7 olmak üzere 9 iade talebiyle ilgili süreç devam ediyor.

TÜRKİYE, İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATI ÜYELİĞİNE SOĞUK BAKIYOR

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi sonrasında İsveç ve Finlandiya'dan NATO hamlesi gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın kararıyla ilgili olarak olumlu düşünmediklerini, bunun gerekçesi olarak terör örgütü PKK'ya verdikleri desteği öne sürmüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "PKK ile görüşen ülkeler bu tutumlarından vazgeçmeli" açıklamasını yapmıştı.

NATO üyeliğine başvuracak İsveç ve Finlandiya'dan skandal karar: Teröristleri Türkiye'ye iade etmeyecek ile ilgili etiketler İsveç Finlandiya FETÖ PKK iade terörist
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.