NATO üyeliğine başvuracak Finlandiya'dan "Erdoğan ile görüşmeye hazırım" mesajı geldi

İsveç'in ardından NATO'ya üyelik için başvuracak Finlandiya'dan Türkiye mesajı geldi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre destek verdikleri için İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini doğru bulmadığını söylemişti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Kuzey Avrupa ülkelerinden NATO hamlesi gelmeye devam ediyor. İsveç'in ardından Finlandiya da NATO'ya girmek için başvuracaklarını açıkladı. Finlandiya

Finlandiua Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, NATO üyeliği için başvuru yapacaklarını duyurdu. İlgili açıklama, Niinistö ve Başbakan Sanna Marin'in perşembe günü NATO üyeliğinden yana olduklarını söylemelerinin ardından geldi.

Finlandiya ile uzun bir kara sınırı bulunan Rusya, Helsinki'nin söz konusu ittifaka katılmasının hata olacağını ve ikili ilişkilere zarar vereceğini bildirmişti.

"ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIM" MESAJI

Niinistö ayrıca, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği sorunlar hakkında Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NATO ÜYELİKLERİNE OLUMLU BAKMIYORUZ

Finlandiya ve İsveç'in NATO girişimlerine ilişkin geçtiğimiz günlerde değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ses getiren gelişmelere çok sert tepki göstermişti. Erdoğan, "İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Daha önce Yunanistan'la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptı bizden önceki yönetimler. Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK'sı, DHKP-C'si İsveç'te, Hollanda'da yuvalanmış durumda. Hatta parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu konuda bizim olumlu bakmamız mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı.

NATO üyeliğine başvuracak Finlandiya'dan "Erdoğan ile görüşmeye hazırım" mesajı geldi ile ilgili etiketler Finlandiya Recep Tayyip Erdoğan NATO üyelik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.