NATO liderlerinden ortak açıklama: İttifakın her karış toprağını savunmayı sürdüreceğiz

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 1 ayı geride bırakırken NATO liderleri Briksel'deki kritik zirvede bir araya geldi. Zirve sonrası yayınlanan ortak bildiride Putin'e savaşı sonlandırma çağrısı yapılarak " İttifakın her karış toprağını savunmayı sürdüreceğiz. Rusya'nın sivillere yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Dünyanın gözü ve kulağı bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Zirvesi’ndeydi. NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı NATO Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında yapıldı.

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği toplantıya 30 müttefik ülkenin liderleri katıldı.

NATO LİDERLERİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

NATO'nun bildirisinde, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının küresel güvenliği tehdit ettiği belirtildi.

Bildiride şunlar denildi:

"Çin, Rusya'nın savaşına herhangi bir şekilde destek olmaktan kaçınmalı. Putin, Ukrayna'aki askerlerini çekip savaşı sonlandırmalı. İttifakın her karış toprağını savunmayı sürdüreceğiz. Rusya'nın sivillere yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Genel Sekreter Stoltenberg, 30 Eylül 2020'ye kadar görevde kalacak. Ukrayna'ya saldırılardan Belarus'u sorumlu tutuyoruz."

NATO liderlerinden ortak açıklama: İttifakın her karış toprağını savunmayı sürdüreceğiz ile ilgili etiketler NATO Çin Rusya zirve ortak bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.