Biden’ın F-16 açıklaması… ABD’den F-16 satışına onay çıkar mı? F-35’lerde tavır değişikliği olur mu?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO liderler zirvesi dönüşü önemli açıklamalarını, Türkiye - İsveç - Finlandiya’nın imzaladığı ortak bildiri ile Finlandiya Cumhurbaşkanı ile İsveç Dışişleri Bakanı’nın tepki çeken açıklamalarını, Rusya’nın Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı ortak muhtıraya ve Suriye Operasyonu’na tavrını, NATO’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüşmesinin şireleri ile F-16’ların Türkiye’ye satış meselesini ve asgari ücret zam oranını masaya yatırdı.

‘’İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN AÇIKLAMALARI TÜRKYİE İLE ARALARINDA YENİ BİR KRİZE SÜRÜKLEYEBİLİR’’

Metehan Demir, ‘’Türkiye bunların ne olduğunu çok iyi biliyor. Bakalım İsveç teröristleri iade edecek mi? İsveç ve Finlandiya'nın açıklamaları Türkiye ile aralarında yeni bir krize sürükleyebilir. Türkiye tarafından yakından izlenmesi gereken bir durum söz konusu. Daha ilk kapı açıldı, sonraki kapıların açılması için zaman gerekli. Türkiye ona göre karar verecek. Bu işin ABD-Türkiye arasında yapılan bir müzakere süreci olduğunu söylüyordum. Biden'ın F-16 açıklamasını temkinli karşılıyorum.

‘’RUSYA’NIN BÖLGEDEKİ DİREKT TEPKİLERİNDEN DEĞİL, İNDİREKT TEPKİLERİNDEN KORKARIM’’

İsveç-Finlandiya'nın sözünü tutacağını düşünmüyorum. Rusya silah konuşlandırıldığında harekete geçer. Toprakları Türkiye'ye bırakmaz. Ayrı noktalarda operasyonlar yapılabilir.  Rusya'nın bölgede direkt tepkilerinden değil, indirekt tepkilerinden korkarım. Rusya saldırılarını sadece askeri alanda yapmıyor, enerji kartını uluslararası balistik füze gibi kullanıyor. Bolivya'daki maden kontrolü için önemli adım attı, oraya da oynuyor. 9 kurucu ülke sıfatıyla almamız gereken F-35'lerimiz var. F-16'lar lazım, çünkü F-35'lerin gelmemesinden dolayı sıkıntılar var.

‘’ASGARİ ÜCRETİ 5500 TL’YE YAKIN BİR RAKAMA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR’’

1200 TL'ye yakın bir artış yapılabilir, 5500 TL'ye yakın bir rakama çekmeye çalışıyorlar.’’ ifadelerini kullandı.

'Metehan Demir ile Gündem'in tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Biden’ın F-16 açıklaması… ABD’den F-16 satışına onay çıkar mı? F-35’lerde tavır değişikliği olur mu? ile ilgili etiketler ABD Türkiye f-16 Metehan Demir nato zirvesi biden

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.