NATO Genel Sekreteri, yaptığı açıklamayla umutları söndürdü!

Rusya'nın Ukrayna dışında Japonya sınırında da askeri hareketliliklerin görülmesi, Batı'ya, Ukrayna'nın büyük resmin sadece küçük bir parçası olabileceğini hatırlattı. NATO, hiçbir şeyin bitmediğini ima eden açıklamalarda bulundu. Norveçli NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun 2021 Yıllı Raporunu sunmak için düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Rus birlikleri çekilmiyor, yeniden konuşlanıyor” dedi. Kremlin'i bu 'anlamsız' savaşı sona erdirmeye tekrar çağırdı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Japonya'nın Kuril Adalarında askeri tatbikat başlatması Avrupa'da da alarm seviyesini yükseltti. Ukrayna konusunun, daha büyük bir resmin parçası olabileceğini düşünen Batı, Ukrayna savaşına daha da önem vermeye başladı. 

NATO GENEL SEKRETERİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO’nun 2021 Yıllı Raporunu sunmak için düzenlenen basın toplantısında, Ukrayna-Rusya savaşı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

'RUS BİRLİKLERİ ASLINDA ÇEKİLMİYOR'

Genel Sekreter Stoltenberg basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Aldığımız bilgilere göre Rus birlikleri çekilmiyor, yeniden konuşlanıyor. Rusya, Donbas bölgesinde saldırılarını güçlendiriyor. Aynı zamanda Ukrayna’nın Kiev ve diğer şehirlerindeki baskısını sürdürüyor” dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklamasında, "Rusya'nın Kiev çevresindeki ve kuzey Ukrayna'daki askeri operasyonları azaltacağına dair son açıklamalarını duyduk, ancak Rusya niyetleri hakkında defalarca yalan söyledi. Bu yüzden Rusya'yı sözlerine göre değil, sadece eylemlerine göre değerlendirebiliriz" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Stoltenberg Rusya'yı, "anlamsız" olarak nitelendirdiği savaşı sona erdirmeye, tüm birliklerini geri çekmeye ve iyi niyetle müzakerelere katılmaya çağırdı.

STOLTENBERG DÖNEMİ SONA ERMEK ÜZERE

Norveç'te Breivik isimli teröristin ülke tarihinin en kanlı terör saldırısını gerçekleştirdiği sırada Norveç Başbakanlığı yapmış olan; ardından ise NATO Genel Sekreteri olan tecrübeli isim Jens Stoltenberg'in görev süresinin sonu giderek yaklaşıyor.

Stoltenberg, Türkiye'ye karşı nispeten uzlaşmacı ve yapıcı tutumu ile dikkat çekmişti.

 

 

-SuperHaber

Kaynak: İHA

NATO Genel Sekreteri, yaptığı açıklamayla umutları söndürdü! ile ilgili etiketler NATO Norveç Rusya Ukrayna Savaş genel sekreteri Stoltenberg jens
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.