NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye değerli ve kilit bir NATO müttefiki

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'nin değerli bir NATO müttefiki olduğunun altını çizdi. Antalya diplomasi forumuna övgüde bulunan Stoltengerg, "Erdoğan ile görüşmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Stoltenberg, Antalya'da Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının görüşmesi ile ilgili, "Türkiye'ye bunu sağladığı için teşekkür ederiz" derken, "Türkiye değerli ve kilit bir NATO müttefiki" ifadelerini kullandı.

NATO'nun bölgedeki gücünü artırıp artırmayacağı üzerine Genel Sekreter, "Haziran'da Madrid'de caydırıcılık için önemli kararlar alınacak" dedi.

Almanya'nın güvenlik tedbirleri için ayırdığı ek askeri bütçenin dengelerin değiştirip değiştirmeyeceği sorusu üzerine ise Stoltenberg, "Tüm üyelerimize bütçelerini artırmaları çağrısında bulunduk. Avrupalı müttefikler savunma bütçelerini artırmalı" diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri, "Rusya'nın saldırısının hepimiz için sonuçları olacak" şeklinde konuştu.

Stoltenberg son olarak Antalya diplomasi forumuna övgüde bulunarak, "Erdoğan ile görüşmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye değerli ve kilit bir NATO müttefiki ile ilgili etiketler NATO Türkiye jens stoltenberg
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.