NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın endişelerini ciddiye almak zorundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusunu, terör örgütü PKK'ya verdikleri destek nedeniyle karşı çıkacaklarını birçok kez dile getirmişti. Erdoğan'ın endişelerini ciddiye almak zorunda olduklarını ifade eden NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Çünkü Türkiye gerçekten ciddi terör tehditleriyle karşı karşıya" dedi.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusunu, iki ülkenin terör örgütü PKK'ya verdiği destek ve ülkemize uygulanan ambargolar nedeniyle karşı çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı tutumu karşısında NATO'dan Türkiye'ye bir kez daha destek mesajı geldi.

Hollanda’da temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine ilişkin mesajım, şunu şiddetle memnuniyetle karşıladığımdır; onları güçlendirecek, bizi güçlendirecek. Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilen endişeleri de ciddiye almalıyız, çünkü aslında Türkiye bazı ciddi terör tehditleriyle karşı karşıyadır. Türkiye'den daha fazla terör saldırısına maruz kalmış bir NATO Müttefiki yoktur ve Türkiye bu endişeleri dile getirdiğinde, elbette oturmamız ve NATO'da her zaman yaptığımız gibi, farklılıklar olduğunda, tartışıp istişare etmemiz önemlidir. Sonra ileriye doğru birleşik bir yol bulunmalı” diye konuştu.

İSVEÇ BAŞBAKANI ANDERSSON: "TÜRKİYE İLE DİYALOĞU SÜRDÜRMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

Öte yandan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile İsveç'in Södertalje kentinde bir araya gelen İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO sürecinde yoğun çalışmaların devam ettiğini ve sorun çözülene kadar Türkiye ile diyaloğu sürdürmeyi sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Türkiye ile İsveç arasındaki NATO müzakerelerine değinen Andersson, NATO sürecinde yoğun çalışmaların devam ettiğini aktararak, "Finlandiya ile beraber hareket ediyoruz. Sorun çözülene kadar Türkiye ile diyaloğu sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

Marin de 2 hafta içinde Madrid'de yapılacak NATO zirvesinden önce bir çözüme ulaşılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Şimdi bir ivme var, bu süreçte ilerlememiz önemli. Sorunları ciddiye alıyoruz ve diyalog kurmaya devam ediyoruz." ifadelerini kaydetti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın endişelerini ciddiye almak zorundayız ile ilgili etiketler NATO Türkiye İsveç jens stoltenberg Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Magdalena Andersson
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.