NATO Genel Sekreteri, artık 'Norveç Merkez Bankası Başkanı' olacak!

Norveç hükümeti, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Norveç Merkez Bankası'nın (Norges Bank) başına geçeceğini duyurdu. Stoltenberg, NATO'daki görevi boyunca Türkiye'ye yönelik ılımlı ve saygılı açıklamalarıyla karşı çıkılan durumlarda bile Türkiye'ye nispeten yakın durdu.

Norveç'te hükümet, Norveç Merkez Bankası (Norges Bank) Başkanlığına NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in getirilmesine karar verdi.

NORVEÇ MERKEZ BANKASI BAŞKANI OLACAK

Norveç Maliye Bakanı Trygve Slagsvold Vedum yaptığı açıklamada, "Norveç için en iyi Merkez Bankası Başkanının Jens Stoltenberg olduğuna eminim. Finansal geçmişi, toplum anlayışı ve Norveç'te çok az kişinin sahip olduğu bir yönetim deneyiminin birleşimi, onu Merkez Bankası'nın üst düzey yöneticiliğine çok uygun kılıyor" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, NATO Genel Merkezinin bulunduğu Brüksel'den video konferansla katıldığı toplantıda, "Güven için minnettarım ve görevi üstlenmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

NATO'DAKİ GÖREVİ 1 EKİM'DE SONA ERİYOR

NATO'daki görevi 1 Ekim'de sona erecek olan Stoltenberg'in Norveç Merkez Bankası'nın başına ne zaman geçeceği ise henüz bilinmezken, kendisi gelene kadar Ida Wolden Bache'nin başkanvekili olarak görev yapacağı belirtildi.

Stoltenberg'in Aralık ayı başında göreve başlaması bekleniyor.

STOLTENBERG KİMDİR?

62 yaşındaki eğitimli bir ekonomist ve İşçi Partisi'nin eski lideri olan Stoltenberg, 1996'dan 2000'e kadar Maliye Bakanı, 2000-2001 ve 2005-2013 yılları arasında başbakanlık yaptı. Başbakanlığı sırasında onlarca gencin öldürüldüğü gençlik kampındaki terör saldırısı gerçekleşti. Stoltenberg 2014'te ise NATO Genel Sekreterliği görevini üstlendi. 

Stoltenberg, Türkiye'ye yönelik ılımlı ve saygılı açıklamalarıyla karşı çıkılan durumlarda bile Türkiye'ye nispeten yakın durmuştu.

NATO Genel Sekreteri, artık 'Norveç Merkez Bankası Başkanı' olacak! ile ilgili etiketler Norveç NATO Stoltenberg merkez bankası genel sekreteri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.