Natalie Portman'dan İsrail'e ağır suçlama!

Londra merkezli Arapça yayın yapan Al-Kuds Al-Arabiya gazetesine röportaj veren Yahudi asıllı ABD'li oyuncu Natalie Portman, İsrail'de bu yıl onaylanan Yahudi Ulus Devlet Yasası'nı eleştirdi.

Temmuzda kabul edilen tartışmalı yasayı 'ırkçı' olarak değerlendiren Yahudi asıllı Hollywood yıldızı, "O (Yahudi Ulus Devlet Yasası) bir hataydı ve bu yasaya katılmıyorum" diyerek ekledi:

"Komşularımızı gerçekten sevebileceğimizi ve değişim için onlarla birlikte çalışabileceğimizi umuyorum."

'Vox Lux' isimli son filminin tanıtımı için bir dizi röportaj veren Portman, ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesinin kendisini fena halde sinirlendirdiği ve kızdırdığını da belirtip şöyle konuştu:

"Ama ben o enerjiyi adaletsizlik gördüğümde protesto etmek ve içinde bulunduğum toplumu daha iyi hale getirmk için kullanmaya çalışıyorum."

2 MİLYON DOLARI REDDETTİ

Kudüs'te doğan, ancak ABD'de büyüyen Oscarlı oyuncu daha önce de 'Yahudi Nobeli' olarak anılan ve gelecek nesil Yahudilere esin kaynaklığı eden dünyaca etkili bireylere verilen Genesis Ödülü'nü reddetti.

NETANYAHU BOYKOTU

2 milyon dolar değerindeki ödülün verildiği törene İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu boykot ettiği için katılmayacağını açıklayan Portman, "Katılmamayı seçtim, çünkü törende bir konuşma yapacak Netanyahu'yu onaylamak istemedim" dedi. Portman'ın katılmayacağını açıklaması üzerine bu yıl ki Genesis Ödül Töreni iptal edildi.

YAHUDİ OLMAYAN İKİNCİ SINIF VATANDAŞ

İsrail meclisinde 19 Temmuz'da çok az bir oy farkıyla kabul edilen 'Yahudi Ulus Devlet Yasası', iki farklı vatandaş modeli öngörüyor. Yahudilere birinci sınıf, ülke nüfusunun yüzde 20'sini oluşturan 8 milyon Arap'a ve diğer azınlıklara ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor.

Natalie Portman'dan İsrail'e ağır suçlama! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.