NASA'nın Mars'taki helikopteri başarıyla uçtu!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) şubat ayında Mars'a ulaşmasına rağmen henüz uçuş yapamayan helikopteri Ingenuity, Mars'taki ilk uçuş görevini başarıyla tamamladı.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Perseverance görevi kapsamında geçtiğimiz hafta Mars’ta minyatür bir helikopter uçurmayı planlıyordu.

Teknik sorunlar nedeniyle ertelenen denemede, küçük helikopter Ingenuity’nin bugün uçuruldu.

BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Mars'ta uçurulan helikopterin uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı. NASA'dan canlı olarak yayınlanan uçuş anlarında, helikopterin havalanması sırasında büyük mutluluk yaşandı.

1,8 kilogram ağırlığındaki Ingenuity adlı helikopterin 3 metre yüksekliğe yükseltilerek 30 saniye boyunca uçurulacağı bildirilmişti.

NASA'nın Mars'taki helikopteri başarıyla uçtu!

Uçuş Türkiye saatine göre 10.30’da gerçekleşirken uçuşun başarılı geçip geçmediğine dair verilerin denemenin gerçekleşmesinin üzerinden yaklaşık 3 saat sonra NASA’ya ulaşmasının beklendiği açıklanmıştı.

Test uçuşunun, dünyadan 173 milyon mil uzakta, Jezero Krateri adlı geniş bir Mars havzasının zemininde gerçe3kleştiği bildirilirken Ingenuity proje yöneticisi MiMi Aung, "Ekibimizin beklediği an neredeyse geldi" demişti.

NASA'nın Mars'taki helikopteri başarıyla uçtu! ile ilgili etiketler Mars helikopter NASA Ingenuity
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.