NASA'dan Salda Gölü paylaşımı

NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), sosyal medya hesabından Burdur'da yer alan ve 'Türkiye’nin Maldivleri' olarak tanımlanan Salda Gölü'nün uzaydan görüntüsünü paylaştı.

Mars'ta bulunan Jezero Krateri ile Salda Gölü'nün coğrafi açıdan benzer özellikleri olduğuna dikkat çekilen paylaşımda gezginci keşif aracı Perseverance, uzaya gönderilmeden önce projede görev alan bazı NASA araştırmacılarının hazırlık için Salda Gölü'ne gelip, çalışmalar yaptığı belirtildi.

NASA'dan Salda Gölü paylaşımı

PERSEVERANCE'IN MARS GÖREVİ

Adı "sebat" anlamına gelen Perseverance, NASA'ya bağlı Jet İtki Laboratuvarı tarafından üretildi.

Mars'a 2011'de gönderilen Curiosity gezginci keşif aracının tıpkısına yakın bir tasarıma sahip araç, Kızıl Gezegen'in 49 kilometre genişliğindeki Jezero Krateri yüzeyinde incelemeler yapması hedefleniyor.

Jezero Krateri üzerinde milyarlarca yıl önce büyük bir nehir ve göl olduğu biliniyor. Perseverance, üzerindeki çeşitli ekipmanlar sayesinde buranın jeolojik şartlarına ve toprak yapısına dair incelemelerde bulunacak.

Araç, 23 kamera ve 2 mikrofon donanımının yanı sıra "Ingenuity" adı verilen uzaktan kumandalı keşif helikopterini de Mars'a götürüyor.

 

NASA'dan Salda Gölü paylaşımı ile ilgili etiketler NASA Salda Gölü Türkiye Mars Burdur uzay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.