NASA'dan muhteşem görseller... Ay ve Dünya'yı aynı karede fotoğrafladı

NASA, insansız Orion görevinde muhteşem görseller kaydetti. Dünya ve Ay'ı aynı karede fotoğraflayan NASA, sosyal medya üzerinden paylaştı.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), insansız hava aracı Orion Artemis I görevini gerçekleştirirken Dünya ve Ay'ı aynı karede görüntüledi. 

NASA'dan muhteşem görseller... Ay ve Dünya'yı aynı karede fotoğrafladı

İnsansız hava aracı Orion, Artemis I görevinde 13. uçuş gününde gezegenimizden 432.210 km (268.563 mil) uzaklıkta Orion aracı ile en uzak mesafe rekorunu kırdı. Kapsülün 26 Kasım’da yaklaşık 430 bin kilometre katettiğini bildiren NASA, bunun ‘insanları taşımak için tasarlanmış bir uzay aracının gidebildiği en uzak mesafe rekoru’ olduğunu duyurdu.

NASA'dan muhteşem görseller... Ay ve Dünya'yı aynı karede fotoğrafladı - Resim : 2

NASA, Artemis I görevi ile hedefinin üstünde beklenmedik başarılar kaydetti. Dünya'dan en uzak mesafe rekorunu kıran Orion aracı ile 124 temel hedeften yalnızca 31'ini tamamlamış olsa da çok önemli testler başarıyla gerçekleştirilmiş durumda.

16 Kasım'da Ay'a dönüş projesi olan Artemis I görevinde Orion uzay aracının fırlatıldığını duyurmuştu. NASA, Orion'un 11 Aralık'ta San Diego kıyılarına ineceğini bildirdi. Artemis I görevinde oldukça kafa yoran NASA, Orion aracı ile yakaladığı başarı ile 2025 veya 2026'da Ay'a tekrardan insan indirmeyi planlıyor.

NASA, 2024 tarihinde Artemis 2 görevini gerçekleştirecek. Gelecek görevinde NASA, çeşitli testler gerçekleştirerek ana göreve hazırlanacak.

 

NASA'dan muhteşem görseller... Ay ve Dünya'yı aynı karede fotoğrafladı ile ilgili etiketler Artemis 1 Orion NASA
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.