NASA'dan korkutan duyuru! Hızla yaklaşıyor

NASA, 24 Temmuz'da dünyaya yaklaşacak bir göktaşı konusunda uyarı yayınladı. Saatte 48 bin km/s hızla yaklaştığı belirtilen Asteroit, NASA'nın 'potansiyel tehlike' ve 'yakın Dünya nesnesi' sınıflandırmaya tabi göktaşlarından. Bir gökdelen büyüklüğündeki asteroit bu hafta Dünya'nın çok yakanından geçecek.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, “potansiyel tehlike” nitelemesini Dünya'ya tehlike yaratacak kadar yaklaşan cisimler için kullanıyor.

Business Insider’ın haberine göre 2020ND adı verilen asteroit saatte 48 bin km/s hızla ilerliyor. Göktaşı Dünya'nın yanından geçişini 24 Temmuz’da gerçekleştirecek.

NASA'dan korkutan duyuru! Hızla yaklaşıyor

170 metre uzunluğu bulunan cismin gezegenin yaklaşık 0,034 astronomik birim (AU) yani yaklaşık 5 milyon km yakınından geçmesi bekleniyor.

Dünya ve Güneş arasındaki mesafe ise yaklaşık 1 astronomik birime yani 149 milyon 599 bin kilometreye eş değer.

Bu asteroidin dünyaya çarpması beklenmiyor ancak NASA, bölgesel hasara yol açabilecek bir asteroidin Dünya’ya çarpma ihtimalini yılda 3 milyonda bir olarak açıklıyor.

NASA'dan korkutan duyuru! Hızla yaklaşıyor - Resim : 2

Bir başka detay ise 2020ND'in ilk kez Dünya'yı ziyaret etmiyor olması Göktaşının geçmişte Dünya'yı en az 5 kez daha ziyaret ettiği belirtiliyor.

Uzay ve yıldızlara meraklı olanlara ise kötü haberi verelim. 2020 ND’nin çıplak gözle görülmesi mümkün değil. Hatta hassas teleskopları olan gökyüzü gözlemcileri bile cismi tespit etmekte zorluk yaşayabilir.

NASA'dan korkutan duyuru! Hızla yaklaşıyor ile ilgili etiketler NASA göktaşı asteroit
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.