Nasa Yarışma sonuçları belli oldu: Kazanan Van Gölü

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) 'nın düzenlediği 'Dünya Turnuvası' adlı online fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu. Emine Erdoğan ve pek çok bakanın oy verilmesi için destek çağırısında bulunduğu yarışmanın birincisi 'Van Gölü' fotoğrafı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra bakanlar, bakan yardımcıları, valiler, milletvekilleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, siyasi parti yöneticileri, belediye başkanları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Van Gölü fotoğrafının oylanması için destek çağrısında bulunmuştu.

NASA'nın başlattığı Dünya Turnuvası adlı yarışmada, 32 fotoğraf arasında bulunan ve Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü fotoğrafı ile Astronot Don Pettit tarafından 2012'de çekilen Amerika Kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların bulunduğu fotoğraf finale kaldı.

Bugün yapılan oylamada uzaydan çekilen Van Gölü fotoğrafı birinci seçildi.

İnternet sitesi üzerinden düzenlenen yarışmada, Türk kullanıcıların yoğun ilgisi sonucu NASA'nın sitesi çökmüştü. 

 

 

Nasa Yarışma sonuçları belli oldu: Kazanan Van Gölü ile ilgili etiketler NASA Van Gölü nasa fotoğraf yarışması
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.