Nasa Mars'a isim yazdırma sayfası 2020! İşte başvuru formu!

Nasa Mars'a isim yazdırma sayfası 2020! 'Mars'a ismini gönder' projesi son günlerin en çok konuşan konuları arasında yer alıyor.Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın başlattığı kampanyada nasıl bilet alınacağı ve başvuru formu merak ediliyor. İşte Nasa Mars'a isim yazdırma sayfası 2020! Detaylar haberimizde...

Nasa Mars'a isim başvuru formu 2020! NASA'nın başlattığı kampanyaya Türkiye'den başvuru sayısı 2 milyonu geçti. Mars'a nasıl isim gönderileceği ise başvuru yapmak isteyenler tarafından araştırılıyor. Peki Nasa Mars'a isim yazdırma nasıl yapılacak?

Mars'a ismini göndermek isteyenler, NASA'nın internet sitesinden isim, soy isim, ülke ve posta kodu bilgilerini girerek bu şansı elde edebiliyor. Şu ana kadar toplam 5 milyonu geçen başvuru sayısıyla oldukça ilgi gören kampanyaya, en çok katılan ülke ise Türkiye.

NASA’nın sitesine giren kullanıcılar, projenin yer aldığı sayfada ad ve soyadlarını yazdıktan sonra temsili bir ‘biniş kartı’na ulaşıyor.

MARS'A İSİM GÖNDERME PROJESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

TÜRKİYE'DEN 2 MİLYONU AŞAN BAŞVURU

Kampanyaya en çok katılım 2 milyon 228 bin 813 başvuruyla, Türkiye'den yapıldı. Türkiye'yi 580 bin 990 kişiyle Hindistan, 529 bin 920 kişiyle ABD takip etti. Sistemde toplanan isimler, Mars'a gönderilecek uzay aracında yer alacak çip içinde muhafaza edilecek.

NASA üst düzey yetkilisi Thomas Zurbuchen, tarihi Mars misyonunu başlatmaya hazırlanırken, herkesin bu keşif yolculuğunun bir parçası olmasını istediklerini belirtti.

NASA, 30 Eylül'e kadar tüm dünyadan Mars'a ismini göndermek isteyenlerin talebini kabul edecek.

Mars'a gönderilmesi planlanan uzay aracının Temmuz 2020'de fırlatılması ve Şubat 2021'de Mars'a ulaşması planlanıyor. Uzay aracı, geçmiş mikrobik yaşama dair izler, Mars'ın iklim ve jeolosiyle ilgili örnekler toplayarak dünyaya dönecek.

NASA

NASA (İngilizce: National Aeronautics and Space Administration, yani Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum. 29 Temmuz 1958 tarihinde ABD Başkanı Dwight Eisenhower tarafından kurulmuştur. Daire, 1 Ekim 1958 tarihinden itibaren askeri amaçlardan ziyade sivil alanda barışçıl bir şekilde faaliyet göstermeye başlamıştır.

NASA, Ay'a dönük Apollo uçuşlarında, Skylab uzay istasyonu ve daha sonra uzay mekiği gibi çalışmalarla her zaman ABD'nin uzay çalışmalarına yön vermiştir. Günümüzde NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu desteklemekte ve yeni Ares I ve Ares V iniş araçlarını geliştirmektedir. Uzay programı çalışmalarının yanı sıra uzun vadeli sivil ve askeri roket çalışmaları da NASA'nın çalışma alanlarının arasındadır.

Nasa Mars'a isim yazdırma sayfası 2020! İşte başvuru formu! ile ilgili etiketler NASA Mars
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.