NASA günler kaldığını duyurdu

Dev asteroit 2001 FO32 günler sonra Dünya'ya ulaşacak. Nereden mi biliyoruz? NASA asteroitin hızı ve yörüngesini hesaplayarak tam tarihi belirleyip açıkladı. NASA'dan yapılan açıklamada tarih ile birlikte 2001 FO32 adlı göktaşının 2021'de gözlemlenecek en büyük asteroit olacağının da altını çizdi.

Dünya önümüzdeki günlerde dev bir göktaşının yanından geçip gidişine tanık olacak. 

Bu aynı zamanda 2021'de görülebilecek en büyük asteroit de olacak. Dünyaya sadece birkaç günlük uzaklıkta ve hızla yaklaşıyor. 

NASA, 2001 FO32 adı verilen asteroitin 21 Mart'ta dünyanın yakınından geçeceğini açıkladı.

NASA'ya göre göktaşı dünyaya yaklaşık 2 milyon kilometre mesafeden geçecek.

NASA göktaşının dünyaya çarpma riskinin olmadığını da duyurdu.

NASA, 2001 FO32'ın 20 yıl önce keşfedildiğini ve o tarihten beri düzenli olarak izlendiğini de belirtti.

Dev asteroitin 440-680 metre genişliğinde ve en az 1 kilometre çapında olduğu ve saatte 124 bin kilometre hızla hareket ettiği bilgisi de NASA'nın açıklamasında yer aldı.

Bu arada bir not düşelim. Yerden bakıldığında 2 milyon kilometre uzak gibi gelebilir ancak dünyaya en yakın gezegen Venüs ve iki gezegen arasında 38 milyon kilometre bulunduğu düşünüldüğünde bu mesafenin hiç de uzak olmadığı ortada. Üstelik hızı ve büyüklüğüde düşünüldüğünde çok yakın bir tehlike de sayılabilir. Ancak yörüngesinde gitiği sürece Dünya için bir tehlike görülmediğini de tekrar hatırlatalım. 

 

NASA günler kaldığını duyurdu ile ilgili etiketler NASA asteroit
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.