NASA dünyada bir ilki gerçekleştirecek! İnsanlık tarihin etkileyecek proje için geri sayım başladı!

NASA insanlık için harekete geçti! Yaşadığımız gezegende ortaya gelebilecek felaketlere karşı araştırmalarına devam ediyor. NASA insanlık tarihin en önemli testlerinden birini gerçekleştirecek.

Yaşadığımız gezegene uzaydan gelen meteorları ne yazık ki engelleyemiyoruz. İnsanlığı etkisi altına alabilecek felaketlere karşı sürekli araştırma halindeyiz. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bu konuda planları olduğunu açıkladı. Dünya'yı dış tehditlerden gelebilecek her hangi bir felakete karşı korumaya yönelik araştırmalar ve projeler yürüten NASA, uzayda büyük bir çarpışma gerçekleştirmeyi planlıyor.

UZAY ARACI ASTEROİT İLE ÇARPIŞACAK

NASA dünyada bir ilki gerçekleştirecek! İnsanlık tarihin etkileyecek proje için geri sayım başladı!

NASA bir uzay aracını kasıtlı olarak asteroit ile çarpıştırarak göktaşını yörüngesinden saptırmaya hazırlanıyor. Bu deneme ile gelecekte Dünya'ya doğru ilerleyen uzay nesnelerinin durdurulup durdurulamayacağı sınanacak. NASA bu işlem için 'koçbaşı' olarak Double Asteroid Redirect Test (DART) adlı uzay aracını kullanacak.

DÜNYADA İLK KEZ DENENECEK

NASA gerçekleştirilecek olan çarpışma için şunlar söylemişti "Asteroit Dünya için tehlike oluşturmuyor ancak bu denemeyle dünya ilk kez kinetik etki tekniğini kullanarak gezegenin korunması için bir asteroitin yörüngesini uzay aracıyla saptırmaya çalışacak."

Geçtiğimiz kasımda Kaliforniya'dan uzaya fırlatılan DART, asteroite hızla yaklaşıyor.

İNSANLIK TARİHİ İÇİN HEYECAN VERİCİ BİR DENEY

NASA'nın gezegen savunma yetkililerinden Lindley Johnson, görevle ilgili "Heyecan verici bir an. Sadece NASA için değil, tüm uzay ve insanlık tarihi için öyle doğrusu" diye konuştu.
DART'ın asteroite 15 bin mph (saatte yaklaşık 24 bin 140 km) hızla çarpması hedefleniyor.Bu kuramın geçerli olduğu sonucu ortaya çıkarsa gelecekte daha büyük asteroitler için de aynı plan uygulanacak.

NASA dünyada bir ilki gerçekleştirecek! İnsanlık tarihin etkileyecek proje için geri sayım başladı! ile ilgili etiketler NASA
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.