Narlı Fıstıklı Pilav tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Narlı Fıstıklı Pilav tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir sizler için araştırdık. Bugün Yılbaşı menüsü olarak Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan Narlı Fıstıklı Pilav tarifi nasıl yapılır haberimizde.

Narlı Fıstıklı Pilav tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Narlı Fıstıklı Pilav tarifi önemli günlerde sofralarınızı süsleyecek enfes tariflerdendir. Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün gelinler Narlı Fıstıklı Pilav yaparak kaynanalarını etkilemeye çalışacak. Görünüşü ve lezzeti ile parmaklarınızı yalayacaksınız. Narlı Fıstıklı Pilav tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir sizler için derledik.

Antep Fıstıklı Narlı Pilav Tarifi için Malzemeler

-2 su bardağı pirinç

-2 su bardağı su

-1 nar

-1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu

-2 çay bardağı soyulmuş Antep fıstığı

-30 gr tereyağı

-Tuz

Narlı Fıstıklı Pilav tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Antep Fıstıklı Narlı Pilav Nasıl Yapılır?

-Pirinci yıkayın. Narın kabuğunu soyup tanelerini ayıklayın. Tereyağının yarısını tencerede eritip 1 bardak pirinci ekleyin. Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 1.5 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

-Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 1 bardak Antep fıstığını ekleyip harmanlayın.

-Kalan yağı başka bir tencerede eritip kalan pirinci ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Nar suyu, kalan su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

-Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pişirin. Ocaktan alıp kalan 1 bardak Antep fıstığını ekleyin.

-İki renkli pilavı tencereye alıp harmanlayın. Ortası delik kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirerek alın.

-Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın.

 

Narlı Fıstıklı Pilav tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Narlı Fıstıklı Pilav tarifi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir Gelinim Mutfakta 17 Ağustos
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.