Ata Özer: Benimle dalga geçtiler, özür bekliyorum

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde uyuşturucu kullanımını önlemek için 'narkotikçi arılar' projesini ortaya çıkaran Ata Özer, söz konusu uygulamanın Belçika'da kullanılmasının ardından açıklamalarda bulundu. Projeyi gündeme taşıdığı 2008 yılında kendisiyle dalga geçildiğini ve görevinden alındığını vurgulayan Özer, özür beklediğini ifade etti.

ABD'de yer alan Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'nda 2014 senesinde yapılan çalışmalarla balarılarına ilginç görevler verileceği açıklandı.

ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı bu laboratuvarda, arılara dedektör eğitimi verildi. Arılar, bomba ve narkotik uzmanı olarak yetiştirildi.

Los Alamos, söz konusu eğitimi köpeklerin 3 ayda anladığını, arıların ise 10 dakika gibi kısa bir sürede bilgileri öğrendiğini açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada dikkat çeken bir başka detay ise; arılarda doğruluk oranının yüzde 98, köpeklerde ise sadece yüzde 71 olduğu...

AVRUPA'DA NARKOTİK OPERASYONLARDA KULLANILIYOR

Arılar, Avrupa uyuşturucu trafiğine ev sahipliği yapan Belçika'da da görev almaya başladı. Uyuşturucu ile mücadelede oldukça kritik bir öneme sahip olan arılar, ilk olarak Anvers Limanı'nda görev alacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan yetkilier, ''36 adet arı görev yapacak. Uyuşturucu kokusunu yemekle özdeşleştiriyorlar. Herhangi bir konteynerde durup dilini çıkarırsa o konteyneri arayacağız.'' ifadelerini kullandı.

Ülkede yayın hayatını sürdüren Nieuwsblad gazetesine konuşan böcek uzmanı Peter Berx’e göre ise, arılar koku alma konusunda oldukça iyi konumda. Arıların sadece birkaç saat içinde uyuşturucuları bulacağı ve bunu yaparken acı çekmediklerini belirten Berx, ''Arama sırasında ölmüyorlar'' ifadelerini kullandı.

Tüm bu gelişmeler 2008 yılında benzer bir projeyle Türkiye'nin karşısına çıkan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'i akıllara getirdi. Özer, uyuşturucuyu engellemek maksadıyla 'narkotikçi arılar' projesini gündeme getirmişti.

Hürriyet'ten Eyüp Serbest, bugünkü haberinde, söz konusu gelişmelere ilişkin Özer'in görüşlerine yer verdi. 

Özer, 'uyuşturucu dedektörü arı' projesini nasıl geliştirdiğini şu sözlerle ifade etti;

''Tekirdağ'daki yazlığımda oturuyordum. Çay içtiğim sırada arılar geldi. Baktım sudan ayrılmıyor, farklı noktalara gidiyor. O dönemde İl Milli Eğitim Müdürü'ydüm. Emniyete bir yazı yazdım, projemi aktardım. Belli bir miktar uyuşturucu istedim. İmkansız diyerek reddettiler, Ben de kendi yöntemlerimi kullandım ve başarılı oldum.'' 

Ata Özer: Benimle dalga geçtiler, özür bekliyorum

''HER ŞEYİ GENÇLER İÇİN YAPTIM, ŞÖHRET İÇİN DEĞİL''

Özer, sözlerine “Biz bunu şöhret olsun diye değil, gençlerimizi uyuşturucudan kurtarmak için yapmıştık” diyerek şöyle devam etti;

“Ben o dönem uyuşturucunun kol gezdiği Balat gibi bir semtte yetişen 5 üniversite öğrencisinden biriydim. Nasıl bir devlet memurunun ilim adamları, bilim adamları tarafından hakir görüldüğünün şimdi çok iyi görülmesini istiyorum. Hiçbir üniversite, hiçbir bilim adamı bu projeye sahip çıkmadı. O ilim adamlarından özür bekliyorum. Benden sonra bu gibi projelerle ilgilenenlerin önü kesilmesin.''

 

 

Ata Özer: Benimle dalga geçtiler, özür bekliyorum ile ilgili etiketler Belçika uyuşturucu Narkotik Arı ABD Ata Özer milli eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.