Nar kırma geleneği nedir? Nar kırma duası nasıl yapılır?

Nar kırma geleneği nedir? Nar kırma duası nasıl yapılır? En uzun gece ekinoksunda kırılan narın eve, iş yerlerine bereket ve bolluk getirdiğine inanılmaktadır. Peki, 21 Aralık nar kırma geleneği nedir? Saat kaçta kırılır? Nar kırma duası ne?

21 Aralık nar kırma ritüeli nedir? Saat kaçta kırılır? Nar kırma duası ne? 21 Aralık 2020 günü yaşanacak olan en uzun gece ve “Satürn ve Jüpitern kavuşumu” bu yıl aynı gece yaşanacak astrologlar bu konu hakkında birçok bildiri yaptılar. Peki bu özel gün olan 21 Aralık nar kırma ritüeli nedir?

Arama motorlarında birçok kişinin arattığı 21 Aralık nar kırma ritüeli gece süresinin 14 saat 47 dakika olduğu gecede enerji ve niyet ile evimize, iş yerinize getirdiği inanılan bolluk ve bereket inancıdır.

21 Aralık nar kırma ritüeli

21 Aralık nar kırma geleneği nedir?

Bu geleneğe göre, kırılan nar ne kadar patlarsa, taneleri ne kadar geniş ve uzak alana yayılırsa, bereket ve bolluğun evde o kadar çok bulunacağına inanılıyor. Siz de bugün nar kırarak evinize bolluk ve bereket dileyebilirsiniz. 

Şifa olarak kullanılan aynı zamanda bolluk, bereket ve doğurganlığı temsil eden narın tarihi Antik Yunan’a dayansa da Eski Mısır için de önemli bir besindir. Eski Mısır’da din adamları tarafından kutsal sayılan narın taneleri yaşamın sembolü olarak görülür. Her yıl 21 Aralık’ta akıllara gelen nar kırma geleneği hem bizim topraklarımızda, hem de dünyada pek çok bölgeye yayılan tatlı bir inanıştır.Kış gündönümünün meyvesi olarak anılan nar, her ülke için farklı anlamlar içerse de hepsinde pozitif duyguları anımsatır.

21 Aralık nar kırma saati ve duası

Öncelikle aldığımız narı kırmak için 21 Aralık gününe girdiğimiz ilk saatlerde bir poşet içine koyarak evimizin yada iş yerinizin eşiğinde kırabilirsiniz. 21 Aralık nar kırma ritüelinde önemli olan niyetlerinizin güzel olmasıdır. Amacınız zihninizi güzel enerji ile doldurup o hissiyatla dua etmektir.

Nar kırma geleneği nedir? Nar kırma duası nasıl yapılır? ile ilgili etiketler 21 Aralık nar kırma ritüeli nedir nasıl yapılır? duası ne saat kaçta
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.