Nakiller açıldı mı? 2021 Milli Eğitim nakil ve geçiş işlemleri nasıl yapılır?

Okul nakil ve geçiş işlemleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nın son açıklaması belirleyici oldu. Nakillerin açıldığını duyuran bakanlık, geçiş işlemlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağı konusuna da açıklık getirdi. Peki Nakiller ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, nakiller açıldı mı sorusuna yaptığı son açıklama ile cevap verdi. Nakil ve geçiş işlemlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağını araştıran vatandaşlar, bakanlık tarafından belirlenen nakil ve geçişler için tarih verdi.

NAKİLLER AÇILDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi veya özel eğitim kurumlarında yer alan öğrenciler, isteğe bağlı olarak nakil işlemleri yapabilecek. Bunun için yapılacak işlemler aşağıdaki açıklamada yer alıyor.

Okul nakil işlemleri açıldı 2021! MEB nakil ve geçiş işlemleri nasıl ve ne zaman yapılacak?

OKULLARDA NAKİL İŞLEMLERİ NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB, öğrenci nakilleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Bakanlığımıza bağlı resmî/özel eğitim kurumlarında isteğe bağlı nakil ve geçiş işlemleri, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlere ek olarak alınan karar gereği öğrenci hareketliliğinin azaltılması adına durdurulduğunu kamuoyu ile paylaşmıştık.

Bu doğrultuda, Covid-19 salgınının yayılma hızının düşmesi, etkilerinin azalması, hayatın olağan akışına dönmesi sürecinin de başarıyla tamamlanabilmesi adına nakil ve geçiş işlemlerinin;

-Temel eğitim düzeyindeki öğrenciler için Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda dönem atlatma işlemleri tamamlandıktan sonra,

-Ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için ise Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 37 ve 38 inci maddesi hükümleri doğrultusunda yapılan isteğe bağlı öğrenci nakil işlemlerinin yarıyıl tatilinin ilk haftasından itibaren haftalık olarak yapılmasına karar verilmiştir."

Nakiller açıldı mı? 2021 Milli Eğitim nakil ve geçiş işlemleri nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı nakiller açıldı mı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.