Naim Süleymanoğlu'nu Bulgar kampından kaçıran Musa Sayan vefat etti

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu merhum milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun Bulgaristan Milli Takımı'ndan kaçışını organize eden Musa Sayan, vefat etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinde doğan ve 1986 yılından sonra Türkiye'ye kaçan Naim Süleymanoğlu, halter dalında başarılması güç şampiyonluklar elde etmişti.

Halterde 3 kez olimpiyat şampiyonluğu kazanarak ülkemize unutulmaz sevinçler ve gururlar yaşatan Süleymanoğlu, 18 Kasım 2017 günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

SÜLEYMANOĞLU AVUSTRALYA'DA TÜRKİYE'YE İLTİCA ETMİŞTİ

Süleymanoğlu, Bulgaristan'daki baskılardan kurtulmak ve Türkiye adına müsabakalara katılmak için 1986'da Melbourne'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye Büyükelçiliği'ne sığınarak iltica etti. 

Süleymanoğlu'nun Türkiye'ye getirilmesi için dönemin Başbakanı Turgut Özal, bizzat devreye girmişti.

Naim Süleymanoğlu'nu Bulgar kampından kaçıran Musa Sayan vefat etti

SÜLEYMANOĞLU'NU BULGAR AJANLARDAN SAKLAYAN ÜLKÜCÜ YAŞAMINI YİTİRDİ

Süleymanoğlu'nu, 1986 yılında Avustralya'dayken Bulgar Milli Takımı kampından kaçıran ekibin başında yer alan Musa Sayan yaşamını yitirdi.

Süleymanoğlu'nun kaçışını organize eden 4 kişilik ekipte olan, daha sonra evinde saklayan ve büyükelçiliğe ulaştıran Sayan'ın, Melbourne'de toprağa verildiği öğrenildi. 

Naim Süleymanoğlu'nu Bulgar kampından kaçıran Musa Sayan vefat etti - Resim : 2

 

Naim Süleymanoğlu'nu Bulgar kampından kaçıran Musa Sayan vefat etti ile ilgili etiketler Naim Süleymanoğlu vefat Avustralya Türkiye Musa Sayan halter iltica
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.