Naim Süleymanoğlu kimdir? Kaç yaşında? Neden öldü?

Halterde elde ettiği başarılarla dünyanın efsane sporcuları arasına adını yazdırmayı başaran Naim Süleymanoğlu’nun filmi bugün 22 Kasım tarihi ile vizyona giriyor. Birçok kişi öncesinde Naim Süleymanoğlu'nun kim olduğunu merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Naim Süleymanoğlu kimdir? Kaç yaşında? Neden öldü? Detaylar haberimizde...

Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran ve aynı zamanda dünya çapında tanınan ünlü sporculardan olan Naim Süleymanoğlu'nun hayatını konu alan Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu’nun filmi 22 Kasım tarihi itibarıyla izleyici ile buluştu. Filmin vizyona girmesi ile vatandaşlar Naim Süleymanoğlu'nun hayatını merakla araştırmaya başladı. Peki, Naim Süleymanoğlu kimdir? Kaç yaşında? Neden öldü? Detaylar haberimizde...

Naim Süleymanoğlu kimdir? Kaç yaşında? Neden öldü?

NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?

Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967 tarihinde Bulgaristan Ahatlı'da dünyaya geldi. Tüm otoritelere göre tüm zamanların en iyi haltercisi olan Süleymanoğlu, dünya çapında Cep Herkülü olarak anılır.
Haltere 1977'de, 9 yaşındayken başladı. 15 yaşında Brezilya'da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. On altı yaşında rekorla şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni unvanını almayı başardı. Kariyeri boyunca üç Olimpiyat Altın madalyası, yedi Dünya Şampiyonluğu ve altı Avrupa Şampiyonluğu vardır. Tam 46 kez dünya rekoru kırdı. 1984 yılında silkmede ağırlığının 3 katını kaldıran ikinci halterci olarak tarihe geçti. Naim Süleymanoğlu, 1983 – 1986 arasında gençlerde 13, büyüklerde 50 olmak üzere tam altmış üç rekor kırarken, yine bu dönemde Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 52, 56 ve 60 kilolarda şampiyonluklar yaşadı. 1984, 1985 ve 1986'da dünyada yılın haltercisi seçildi. Bu dönemde Bulgar Hükümeti'nin Türk isimlerini yasaklaması nedeniyle adı Naum Shalamanov olarak biliniyordu.

Bulgaristan'daki baskılardan kurtulmak ve Türkiye adına müsabakalara katılmak için 1986'da Melbourne'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye Büyükelçiliği'ne sığınarak Türkiye'ye iltica etti. Türkiye'ye ilticasında ve getirilmesinde bizzat Turgut Özal devreye girdi.
Siroza bağlı karaciğer yetmezliğine bağlı olarak 28 Eylül'de yoğun bakıma alındı. 6 Ekim'de de ameliyatla karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, son olarak beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım'da acil ameliyata alınmıştı. Naim Süleymanoğlu 18 Kasım 2017 günü tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybetti.

Naim Süleymanoğlu kimdir? Kaç yaşında? Neden öldü? ile ilgili etiketler Naim Süleymanoğlu Sinema 2019 film ölüm halter halter şampiyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.